Živadinović stao uz Petkovića: Legendo, svaka ti čast

Bivši selektor naše zemlje bez dlake na jeziku "opleo" po rukovodstvu Zvezde

Bivši trener Crvene zvezde Milan Živadinović oglasio se povodom reakcije sa "Marakane" na kritike Ilije Petkovića na račun aktuelnog rukovodstva kluba iz Ljutice Bogdana.

>>> Raosavljević odgovorio Petkoviću: Sram te bilo! Pričaš o interesima, a sina si zvao u reprezentaciju!

Podsetimo, Petković se žestoko obrušio na direktora Zvezde Zvezdana Terzića koga je nazvao "kancerom srpskog fudbala" i optužio ga da je "sahranio jedan klub", aludirajući na OFK Beograd.

- Zvao sam Iliju Petkovića da mu kažem: "Legendo, svaka ti čast, sve što si rekao, prvi potpisujem". I ubeđen sam da to misli gotovo svaki navijač u Srbiji - rekao je Živadinović u izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Petkovića, oglasio se i sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević, koji je uzvratio bivšem selektoru rečima da je "uvek bio samo plaćeni poslušnik raznih predsednika".

- Žao mi je nesrećnog Blaže Raosavljevića. On ne treba da stoji iza ljudi koji su kukavice i govori ono što drugi napišu. Tragikomično je da neko ko nosi sendviče u klubu i ne pita se ama baš za ništa, a kao ima neku funkciju, priča o liku i delu legende kao što je Ilija Petković. Mali Blažo morao bi prvo da ustane na pomen imena ljudske veličine, igračke i trenerske legende OFK Beograda i našeg fudbala. Ne bi me čudilo da ga je fudbalski profiter ucenio ili zaplašio, a onda mali Blažo morao da stavi usta ono što je ovaj smislio - naveo je Živadinović i dodao:

- Prva lekcija glasi - da bi o nekome govorio, moraš da imaš težinu, minuli rad, rezultate i karijeru, a ne da ti biografija bude bela strana. I malom od palube i kapetanu broda koji drugo leto zaredom zna samo za evropski fijasko i obmanjuje navijače, a u stvari samo on uzima lovu svojim trange-frange kombinacijama - zaključio je nekadašnji selektor Jugoslavije.

(Telegraf.rs)