Fotkom iz 2008. godine varaju da je Ronaldinjo već potpisao za Čapekoense! (FOTO)

Internet je jedno veliko neprovereno mesto

Ceo svet se oduševio informacijom da će legendarni fudbaler Ronaldinjo Gaučo od početka naredne godine igrati za brazilski Čapekoense u znak solidarnosti žrtvama tragičnog događaja.

Ispostavilo se da je to lažna vest, baš kao i ona da je Pari Sen Žermen spreman da uplati 40 miliona evra brazilskom klubu u vidu donacije.

Ronaldinjov brat i menadžer Roberto Asis izjavio je da je fudbaler dirnut kako je svet reagovao, ali on nije doneo konačnu odluku o tome.

U međuvremenu, nekadašnji fudbaler Barselone je postavio na društvene mreže nekoliko fotografija podrške Čapekoenseu.

U nedelju su se čak pojavile fotografije na kojima Ronaldinjo pozira sa zelenim dresom, i brojem 10. Mnogi su preneli da je on potpisao za Čapekoense. Međutim, ispostavilo se da ta fotografija datira još iz 2008. godine.

Lažnu informacije preneo je i britanski tabloid "The Sun".

Mediji su ranije preneli da je Rikelme u igračkoj penziji već dve godine, ali je spreman da se ponovo aktivira i šest meseci provede u Brazilu bez ikakve novčane nadoknade.

- Moj brat i prijatelji žele ponovo da igram. Videćemo šta će se desiti - rekao je argentinski fudbaler za list El Bokon.

Avion sa ekspedicijom Čapekoensea, na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, srušio se ispred tog kolumbijskog grada, poginula je 71 osoba, a šest preživelo.

(Telegraf.rs)