Spartanski okršaj Jelene i Kuznjecove pripao Ruskinji: Srpkinja "pala" posle tri sata i 37 minuta! (FOTO)

Sjajan meč odigrale iskusne rivalke

Melburn napušta u Jelena Janković, pa tako Srbija ostaje bez predtsavnika u singlu, pošto je poraz u trećem kolu ptretrpeo i Viktor Troicki od Stena Vavrinke.

Jelena se, ipak, potrudila da ode u stilu.

>>> Kraj i za Viktora: Vavrinka uz mnogo muke "slomio" Troickog

Srpska teniserka je poražena od iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove posle velike borbe koja je stala u tri sata i 37 minuta igre - 2:1 (6:4, 5:7, 9:7).

Od rivalki koje su već deceniju prisutne na WTA turu ovako nešto se i moglo očekivati: mnogo nadmudrivanja, uzbuđenja i neizvesnosti, pa je publika vrlo zadovoljna napustila tribine nakon meča.

Ruskinja je posle dobijenog prvog seta bila na putu da lako dobije i drugi, barem je tako izgledalo kada je povela 4:1. Ipak, Jelena nije bila sporemna da digne belu zastavu. Od tog trenutka kreće njena serija i preokret za divljenje.  ajpre je ovojila dva gema, potom izgubila jedan i bila na pragu eliminacije, ali je onda sjajnom igrom napravila seriju do 3:0 i stavila tačku na odličan period igre.

Tamo gde je stala u drugom, Jelena je nastavila i u trećem setu. Na tri vezana gema, vezala je još tri i povela u odlučujućem setu 3:0. Delovalo je kao da je ništa ne može zaustaviti. Ali...

Ruskinja se trgla u poslednji čas i prograla baš onda kada se činilo da je "slomljena". Mic po mic topila je prednost Srpkinje i uvela meč u egal, a onda je krenula drama. Prvo je sa 2:4 došla na 5:4, potom je Jelena uspela da povede u dva navrata (6:5 i 7:6), ali ne i da "dokusuri" protivnicu koja je imala više snage i koncentracije da završi posao do kraja. Sa tri uzastopna dobijena gema Kuznjecova je privela meč kraju i slavodobitno napustila užareni teren Melburna.

(Telegraf.rs)