≫ 

Kraj i za Viktora: Vavrinka uz mnogo muke "slomio" Troickog

Srbija ostala bez predstavnika u muškom singlu u Melburnu

  • 1

Posle Dušana Lajovića i Novaka Đokovića, takmičenje na Australijen Openu završio je i Viktor Troicki, pa je tako naša zemlja ostala bez predstavnika u singlu na prvom Grend slemu sezone.

Troicki je u trećem kolu "Ozi Opena" poražen od favorizovanog Stena Vavrinke 3:1 (3:6, 6:2, 6:2, 7:6) posle velike borbe i odličnog prvog seta u kojem je "pokazao zube" trostrukom Grend slem šampionu i osvajaču Melbruna iz 2014. godine.

Taj prvi set Viktor je odigrao kao u transu od trenutka kada je izgubio gem na svoj servis za vođstvo Vavrinke od 3:1. Srpski teniser je u nastavku osvojio pet gemova i u velikom stilu dobio ga za samo pola sata igre.

Međutim, Vavrinka je pokazao snagu već u naredna dva seta u kojima je potvrdio reputaciju jednog od favorita za osvajanje turnira.

Viktor se našao u teškoj situaciji, u zaostatku od 1:2, ali i rešen da skupo proda kožu rivalu. Tako je i bilo.

Srbin je u četvrtom setu dugo mučio Švajcarca pre nego što je, konačno, morao da mu čestita na pobedi. Sten je u tom, ispostaviće se setu odluke, vodio 4:2 i 5:3, ali je set i meč osvojio tek u taj-brejku, jer je Viktor u tim trenucima demonstrirao sjajan tenis.

U vrlo uzbudljivom taj-brejku naš teniser je od 0:3 stigao do set lopte (7:6), ali je tu i stao. Vavrinka je od tog trenutka vezao tri poena i stavio tačku na veoma sadržajan i kvalitetan duel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Novi Sad

    20. januar 2017 | 09:03

    Dobro je Viktore.Još jače ...samo napred...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA