MILOJE, IDI BIDI BEK! Urnebesna priča iz srpskog fudbala!

Ko ima novca i finansira klub ima pravo da se pita i ko će da igra

Svi već znamo da je fudbal u Srbiji na najnižim granama, počev od najvećih klubova Crvene zvezde i Partizana, koji ne mogu da priđu nastupu u Evropi pa do onih manjih lokalnih klubova koji sastavljaju kraj sa krajem i bore se za neki imaginarni rezultat.

>>> OVDE NEMA BODEVA: Novi bosanski kraljevi fudbala: Postali su hit na internetu zbog parole! (FOTO)

Koliko je urnebesna situacija u našem fudbalu, baš u tim lokalnim seoskim sredinama govori i priča iz devedesetih godina. Tada kao i sada uvek u tim manjim sredinama imate nekog lokalnog "biznismena" koji je vlasnik kluba i finansira igrače, trenera i celokupno funkcionisanje.

Kao po pravilu on je sebi dao za pravo da se pita sve u vezi tima, iako nije u mladosti šutno ni "mače s praga" što se žargonski kaže. Jer ko daje pare taj može da se pita sve u vezi tima, čak i ako nema pojma o fudbalu.

Baš tako je na jednoj lokalnoj utakmici, taj neki gazda seoski "biznismen" sedeo na tribinama i gledao meč svog kluba.

Igrali su loše i na poluvremenu su već gubili sa 2:0. Tada je gazda dozvao svog dežurnog potrčka i badigarda.

- Miloje, idi bidi bek - dobacio mu je gazda, što je značilo da Miloje treba da ode do svlačionice, presvuče se, kaže treneru da ulazi u drugom poluvremenu i da odigra to što mu je gazda rekao.

Koliko je Miloje pomogao klubu vidi se po tome što su utakmicu izgubili, ali je važno da je postojala ideja da se nešto promeni u drugom poluvremenu. Šalimo se naravno.

Ova priča, realno oslikava stanje u srpskom fudbalu, iako možda deluje da je iskarikirana, ali je istinito bolna. Upravo ovakvi tipovi vode glavnu reč u većini klubova u Srbiji.

Ako znate još neke slične priče slobodno nam napisite u komentaru

(Telegaf.rs)