Đoković jedva u 3. kolu Madrida: Prva Novakova pobeda bez Vajde i ekipe, ali se Pepe Imaz vratio u ložu (FOTO)

Srpski as u tri seta bolji od Španca Nikolasa Almagra

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo turnira u Madridu, pošto je savladao Španca Nikolasa Almagra rezultatom 6:1, 4:6, 7:5.

Jedva, reklo bi se...

Bio je na ivici poraza nakon što je Almagro vodio 3:0 u trećem setu. Setu koji nije trebalo ni da se dogodi da je Đoković bio onaj stari. U dva navrata je mogao da reši meč u drugom, ali svaki put je stajao loše na terenu kada je najviše trebalo da pruži.

>>> Supruga fudbalera Reala gledala meč Novaka Đokovića (FOTO)

>>> Otkriveno ko je INA, ime koje je Novak napisao na kameri posle meča sa Almagrom (FOTO)

Ali, kao da je nešto ''kliknulo'' u tom trećem setu i Novak je uspeo da se ''vrati u život.'' Bio je agresivniji na lopti i dosta lakše je servirao. Presudan momenat dogodio se u 11. gemu 3. seta kada je Đoković iskoristio svoju prvu brejk loptu. Skratila se ruka Špancu i put ka pobedi bio je otvoren.

Iako je i na Novakov servis viđena drama pri rezultatu 30:30 u trećem setu. Prva meč lopta viđena je posle dva sata i 14 minuta i Nole je napokon došao do kraja... Do 3. kola!

Đoković je neočekivano počeo meč tako što je izgubio servis, ali to je bilo sve što je Almagro uradio u prvom setu. Setu koji je trajao oko 25 minuta. Drugi nije bio ni sličan prvom, pošto je Almagro igrao dosta ozbiljniji tenis. Bolje je i servirao, u nekoliko navrata bio nadomak brejka, a svoju šansu je iskoristio u samom finišu kada je osvojio set na Noletov servis.

Novak je dosta grešio u tom drugom setu. Bio je neprepoznatljiv. Onaj stari Đoković bi te šanse iskoristio, ali je bio očajan u najbitnijim trenucima.

Bio je ovo peti međusobni susret njih dvojice i peta pobeda Srbina koji je ovaj meč igrao bez standarne ''postave'' u loži. Kao što znate, Đoković je nedavno otpustio kompletan stručni štab.

U nju se vratio guru Pepe Imaz koji je u društvu Marka Đokovića pratio ovaj susret. Društvo im je pravio i poznati svetski trener Patrik Muratoglu, čovek koji trenira Serenu Vilijams.

Muratoglu je veliki prijatelj Novaka Đokovića, a šuška se da bi Francuz mogao da bude trener Srbinu.

Protivnik u sledećoj rundi biće mu pobednik meča Felisijano Lopez (Španija) – Žil Simon (Francuska).

(Telegraf.rs)