Kokeza: Najveća glupost koju sam čuo je da je Vučić vlasnik Zvezde

Predsednik FSS tvrdi da iza takvih priča stoji neki drugi interes koji nema veze sa sportom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza opovrgao je tvrdnje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u tome da Zvezdan Terzić bude postavljen za direktora Crvene zvezde.

- To je apsolutna laž. Svi koji su tada bili u u Upravnom odboru u Crvenoj zvezdi znaju imenom i prezimenom ko je predložio direktora da dođe u klub. Moram da naglasim za neke članove, uključujući i mene, saglasili smo se sa tim predlogom (da Terzić bude direktor). To je inače poverljiva stvar. Znam da u klubu ima evidencija sa svakog Upravnog odbora ko je predložio Zvezdana Terzića. Laž je da je predsednik države doveo njega u klub - rekao je Kokeza na konferenciji za medije, a na pitanje da li očekuje Terzića na utakmici sa Velsom, odgovorio je:

- Svi navijači naše zemlje i funkcioneri su dobrobodšli da nam pomognu da prebrodimo najtežu prepreku u ovim kvalifikacijama.

On je istakao da su priče o tome da je Vučić "vlasnik Zvezde i da se za sve pita" - najveća glupost koju je čuo.

- Mislim da treba kao u inostrantvu da manje pričamo o funkcionerima, jer niko ne dolazi na stadione zbog nas, nego zbog igrača. Ono što mogu da kažem je ta tvrdnja novinara Dejana Anđusa možda najveća glupost koju sam čuo u poslednje vreme. Proveo sam dve godine u Zvezdi, sada sam godinu dana ovde u FSS, i nikad nisam imao slučaj da se predsednik Srbije mešao u funkcionisanje bilo kog kluba tako i FSS, osim ako neko ne računa da je država u skladu sa svojim mogućnostima pomagala Zvezdi, Partizanu i drugim klubovima, kao i FSS - rekao je Kokeza, dodatno pojasnivši:

- Predsednika držve poznajem skoro 15 godina, s obzirom na njegov rad i njegovo ponašanje, on je čovek koji ne priča iza leđa. Bez obzira da li je lepo ili ne, reći će vam u lice. Direktora Zvezde je video dva ili tri puta u životu, zato je priča još veća glupost. Ovde se radi o nečemu drugom, i to nema veze sa sportom. Žao mi je što sam izašao iz ove sportske teme, ali moram da poručim predsedniku da ne posustane i ne podleže ucenama, već da nastavi da obavlja posao predsednika kao što je obavljao i posao premijera - zaključio je Kokeza.

(Telegraf.rs)