Srpski vaterpolisti u finalu Svetske lige posle nikad veće drame u petercima!

"Delfini" nakon velike borbe savladali Amerikance i boriće se sa Italijanima za 11. torfej u ovom takmičenju

Srpska vaterpolo reprezetacija plasirala se u još jedno finale Svetske lige, takmičenja koje je u poslednjih 12 godina osvajala čak deset puta!

Savićevi "delfini" su posle drame, dugog rezultatskog zaostatka, na kraju i boljeg izvođenja peteraca, savladali selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 13:11.

U regularnom delu bilo je 8:8.

U finalu, za novi pehar, Srbija će igrati protiv Italije koja je ranije, takođe posle velike neizvesnosti, savladala Hrvatsku, i ona posle boljeg izvođenja peteraca.

Po dva gola za naš tim postigli su Andrija Prlainović i Milan Aleksić, dok su se jednom u listu strelaca upisali Mitrović, Pijetlović, Rašović i Filipović.

Na petercu, svi naši igrači bili su precizni: Filipović, Prlainović, Aleksić, Subotić i na kraju Ćuk, dok je jedini neprecizan u timu koji je selektirao srpski trener Dejan Udovičić bio momak naše gore list, Nikola Vavić.

Uz mnogo muke, čini se kao nikad pre sa toliko problema, srpski vaterpolisti "slomili" su Amerikance koji su vodili najveći deo vremena.

Zanimljivo, u prvoj deonici nije bilo golova, ali je zato sve "prštalo" u drugoj - viđeno je čak šest, od čega su dva postigli "delfini", za vođstvo od 2:0, i onda su stali...

Usledio je period bolje igre Amerikanaca, ujedno i period kada našim igračima ništa nije polazilo od ruke: pogađali su stative, prečke, promašivali zicere, šti se i odrzailo na rezultat. Ameri su posle 4:2, vodili i 5:3, 6:4...

Srbija je uspela da pred poslednju četvrtinu priđe na gol zaostatka (6:5, Pijetlović), a prvo vođstvo, posle onog početnog, stekla je dva i po minuta pre kraja golom Filipovića. Međutim, Amerikanci, koji su sve vreme držali visok nivo igre, uspeli su da uvedu meč u egal i izbore šutiranje peteraca.

Srećom, srpski vaterpolisti bili su savršeni priklikom izvođenja udaraca sa pet metara i obezbedili novo finale Svetske lige.

Peterci

1:0 - Filipović

1:1 - Bouven

2:1 - Prlainović

2:2 - Rojals

3:2 - Aleksić

3:3 - Detrejn

4:3 - Subotić

4:3 - Vavić promašio

5:3 - Ćuk, POBEDA!

(Telegraf.rs)