Ništa od finala Srbije i Hrvatske: Italijani posle drame eliminisali "barakude"

Čuvar mreže Azura začarao mrežu u penal seriji

  • 4

Marko De Lungo bio je heroj italijanske vaterpolo reprezentacije u polufinalu Svetske lige!

Čuvar mreže "azura" odbranio je tri peterca Hrvatima u penal seriji i najzaslužniji je za plasman u finale gde će Azuri igrati protiv boljeg iz duela Srbija-SAD.

Regularni deo meča završen je sa "tvrdih" 6:6, uz napomenu da su Italijani izjednačili 20 sekundi pre kraja, iz peterca, preko Pinjolea. Do kraja, Hrvati nisu uspeli da postignu gol, pa je odluka pala tek posle izvođenja peteraca.

Od početka meča viđena je žestoka borba, nijedan tim nije imao vođstvo od dva gola, a "kockasti" su bili u boljoj poziciji da slave budući da su preko Buljubašića, početkom poslednje deonice, poveli 6:5 i to vođstvo čuvali skoro do kraja, do već opisanog gol Pinjolea.

U seriji peteraca, De Lungo je bio nesavladiv. Odbranio je prva dva peterca, potom još jedan u četvrtoj seriji i prilepio sebi etiketu junaka utakmice.

Srbija je, podsetimo, desetostruki prvak Svetske Lige, a sa Italijom je nedavno odigrala prijateljski meč i bila ubedljiva - 13:7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    24. jun 2017 | 20:24

    Ja verujem u nasi delfini, samo malo jace momci idemo na pobeduuuuuuu!!!!!!!!!

  • Sale

    25. jun 2017 | 15:08

    Uzese mi pare

  • ilija cvorovic

    24. jun 2017 | 23:58

    E protiv USA ako moze bez kocnica da se ne ponizi protivnik nego totalno deklasiranje ali bez onog majmuni sanja sto su radili njihovi kosarkasi kad su nas razbijali... Nego samo pristojno i punite im mrezu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA