Jovičić stigao na Marakanu kao zapeta puška: Glavom sam odavno u Zvezdi, ovo mi je želja iz detinjstva (FOTO) (VIDEO)

Njegov dolazak u Zvezdu dugo se spominjao, ali je tek sad realizovan

Dosadašnji fudbaler ruskog Amkara Branko Jovičić potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i poručio da je presrećan što je došao u klub za koji navija od malena.

- Zahvalio bih se ljudima u klubu na ogromnom poverenju koje su pokazali mojih dovođenjem. Ovo je veliki dan u mom životu jer sam potpisao za klub za koji navijam od malena, za jedan od najvećih klubova u Evropi. Daću na svakoj utakmici 100 odsto kako bih opravdao očekivanja i verujem da će se titula vratiti tamo gde joj je i mesto - rekao je Jovičić na zvaničnoj promociji na stadionu Rajko Mitić.

Nekadašnji igrac Borca iz Čačka dodao je da očekuje da se brzo prilagodi na Zvezdin sistem igre.

- U Borcu sam igrao u 4-2-3-1, sistemu, dok sam u Amkaru igrao u raznim sistemima, pa i u 4-4-2 i ništa mi nije strano. Mogu da igram na više pozicija u sredini, igrao sam čak i krilo. Ima pritiska, Zvezda ne trpi loše rezultate i svaka utakmica se igra na pobedu, ali zato je Zvezda veliki klub i zato sam ovde.

Njegov dolazak u Zvezdu dugo se spominjao, ali je tek sad realizovan.

- Nije bilo lako zato što sam glavom već bio u Zvezdi. To je moja želja od detinjstva, sve se odužilo, ali to je profesionalni život fudbalera. Dok sam igrao u Borcu isto se pisalo o interesovanju Zvezde, ali niko me nije kontaktirao tada. Ostaje žal što sam zaobilaznim putem došao na Marakanu, ali to je život. Važno je da sam u trenažnom procesu, počeo sam pripreme 11. juna, prošao dve faze u Ankari tako da sam spreman - zaključio je Jovičić.

(Telegraf.rs)