BANE IVANOVIĆ: Belgija je favorit u našoj grupi, ježim se od njih

Kapiten reprezentacije već je dobro upoznao Edena Azara, najboljeg belgijskog fudbalera, koji mu je od ove sezone saigrač u Čelsiju, ali ističe kvalitet i ostalih belgijanaca koji igraju u Premijer ligi

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kao glavnog rivala u kvalifikacijama za  Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. vidi reprezentaciju Belgije. Sa jednim od glavnih aduta belgijske reprezentacije, Edenom Azarom odnedavno je saigrač u Čelsiju.

- Azar je zaista fenomenalan igrač. Koliko je golova spakovao u prva tri kola Premijer lige, prosto je nepredvidiv. Brzo se uklopio i odmah je dokazao da poseduje vrhunski kvalitet. Ali, opasnost ne preti samo od Edena. Belgija ima moćnu ekipu. Čak 14 njihovih reprezentativaca igra u Premijer ligi. Kada se pomenu imena poput Kompanija, Vertongena, Dembelea, Felainija, Vermalena dođe vam da se naježite. Mislim da su jači od Hrvatske i da su favorit broj jedan u našoj grupi - izjavio je Ivanović, po dolasku na pripreme reprezentacije pred mečeva kvalifikacija koje će Srbija odigrati protiv Škotske u Glazgovu 8. septembra i protiv Velsa 11. septembra u Novom Sadu.

Belgijanci već dugo nisu imali zapažene rezultate, ali bolje dane mogla bi da nagovesti nedavna pobeda nad Holandijom 4:2 u prijateljskom meču.

Ivanović nije hteo da zalazi u rešavanje glavnog problema srpske reprezentacije - neefikasnosti.

- Nisam kompetentan da odgovorim na to pitanje. Ipak sam ja defanzivac, koji prevashodno razmišlja o tome kako da sačuva svoju mrežu. Siguran sam da će selektor pronaći pravu formulu koja će i špic Srbije učiniti dovoljno opasnim po gol protivnika - ocenio je Ivanović.

(Telegraf.rs / Izvor: sportske.net)