VAJDENFELER: Subotić je bio fauliran! HART: Moglo je da bude 10:10!

Golman Dortmunda ukazao grešku sudije zbog koje nije smeo da svira penal za Mančester Siti, dok s druge strane njegov kolega ima samo reči hvale za odličnu utakmicu

Golman Dortmunda Roman Vajdenfeler ukazao je na činjenicu da je sudija pogrešio kada je dosudio penal za Mančester Siti, koji je iskoristio Mario Baloteli za remi u drugom kolu Lige šampiona za remi 1:1.

Neven Subotić je igrao rukom u 90. minutu utakmice i Siti je dobio priliku da iz penala ipak preuzme jedan bod za sebe. Sudija je video čist penal i odmah pokazao na belu tačku, ali nije se sa njim složio golman Dortmunda koji je imao potpuno drugačije viđenje situacije.

- Subotić je bio fauliran tom prilikom. Neko, ne znam tačno ko, desilo se u sekundi, ga je gurnuo pa je zato dodirnuo loptu rukom. Sudija je pogrešio donevši odluku da bude penal - uveren je Vajdenfajer.

- Nismo zaslužili da tako budemo kažnjeni. Bili smo bolji i zaslužili smo pobedu. Ova ekipa je dokazala da mnogo vredi - istakao je odlični golman.

Njegov kolega i jedan od najzaslužnijih za to što je Mančester Siti izvukao remi, golman "građana" Džo Hart nahvalio je igrače oba kluba za sjajnu utakmicu.

- Moglo je lagano da bude na kraju 10:10. Njihov golman je bio fantastičan! Treba da budemo srećni što smo izvukli bod. Naravno da bi bilo bolje da smo pobedili, ali i dalje imamo aktivan rezultat u grupu - rekao je golman Sitija i usput pohvalio hladnokrvnost Marija Balotelija pri izvođenju penala za izjednačenje.

- Mislio sam da je Dortmund malo drugačijeg stila. Trebalo je baš da pređemo u defanzivu, sve vreme su jurili šanse. Nadam se da nam trud nije uzaludan, fokusirani smo na prolazak dalje. Sve je otvoreno ko može da bude prvi u grupi, što samo dokazuje u kakvoj smo grupi - zaključio je Hart.

(Telegraf.rs)