LIGA ŠAMPIONA: Subotić doneo remi Sitiju, Malaga dominira, Ronaldov het-trik! (VIDEO)

Mario Baloteli sa bele tačke u poslednjem minutu spasao Mančester siti od poraza. Eliseuove majstorije obeležile susret u Briselu. Trio fantastiko Kaka,Benzema, Kristijano, ubitačni za Ajaks. Pobede Porta i Arsenala i Dinama iz Kijeva

  • 0

Drugo kolo Lige šampiona pokazalo je da veliki novac ne znači nužno i velike rezultate. Porto je odoleo Pari Sen Žermenu, dok se Mančester siti bukvalno izvukao protiv Borusije iz Dortmunda.

Najprijatnije iznenađenje definitivno je španska Malaga, koja je u Briselu apsolutno nadigrala Anderleht. Real pokazao moć koju je najviše demonstrirao Kristijano Ronaldo novim het-trikom.

GRUPA A

Porto - PSŽ

Skoro svi mečevi Lige Šampiona u grupama A, B, C i D do 40. minuta igrali su se skoro bez golova. Od tada za pet minuta palo je pet golova, ali ne i na "Dragau". Porto i Pari Sen Žermen odigrali su možda i najgori meč druge večeri drugog kola grupne faze LŠ.

Tokom celog meča Porto je bio bolji, više je pretio, ali je do vođstva uspeo da dođe tek u 83. minutu. Išao je sporo napad negde na ivici šesnaesterca kada je Mutinjo sjajno centrirao i Rodrigez iskosa levom unutrašnjom maestralno poslao loptu u suprotni ugao. Sirigu je bio kratak.

PSŽ ima neverovatno skupu ekipu, ali očigledno nedovoljno uigranu za duel sa Portom.

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb

Zagrepčani su prošlogodišnje premijerno takmičenje u LŠ završili najgore moguće. Bez ijedne pobede i sa gol razlikom (3-22). Kako su krenuli, ove sezone možda neće imati takvu gol razliku, ali teško da će osvojiti neki bod.

Prvi gol postigao je Gusev posle dobrog centaršuta sa desne strane i loše intervencije odbrane Zagrepčana. Ruku na srce, nije toliko bio bolji kijevski Dinamo, ali uspeli su do kraja prvog poluvremena da postignu još jedan pogodak i to uz malo sreće posle loše intervencije Pivarića, koji je loptu sproveo u svoju mrežu.

"Modri" i dalje bez bodova u Ligi šampiona...

Dinamo (Kijev) – Dinamo (Zagreb) 2:0 (2:0)

(Gusev 3, Pivarić 33ag. )

Porto – PSŽ 1:0 (0:0)

( Rodrigez 83. )

Tabela: Porto 6, PSŽ 3, Dinamo Kiev 3, Dinamo Zagreb 3

GRUPA B

Arsenal – Olimpijakos

Olimpijakos je išao u Englesku deset puta i nije osvojio ni bod. U drugom kolu grupe B protiv Arsenala na "Emiratima"  je možda čak bio i najbliži podvigu. Arsenal nije mnogo pokazao u prvom poluvremenu, štaviše skoro ništa.

Olimpijakos je možda i bio bliži vođstvu, ali ih je pretekao Žervinjo u 45. minutu. Ličilo je da će bledi Arsenal sa prednošću otići na odmor, ali ih je Mitroglu golom u 45. razočarao i izjednačio rezultat.

Drugo poluvreme donelo je malo bolji Arsenal. Napadale su "topdžije", ali napadali su povremeno i Grci. Prednost Arsenalu je snažnim šutem sa leve strane, Podolski je doneo prednost svom timu samo desetak minuta nakon početka drugog dela utakmice.

Do kraja meča Arsenal je mnogo više napadao, a u šansama se najviše nalazio Žiru, ali mu se ne da da ga krene za Arsenal.

Kad nije mogao Žiru, sve sumnje otklnio je mlađani Aron Remzi, koji je u 93. minutu samo bocnuo loptu u gol za konačnih (3:1) i Arsenalovih šest bodova.

Šalke – Monpelje

Utakmica koja je već u 26. minutu imala rezultat (1:1) možda je i najviše obećavala tada sa goleadom u odnosu na druge rezultate koji su tada uglavnom bili 0:0.  Međutim tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Monpelje je iznenađujuće poveo u 13. minutu, ali je onda mladi Draksler pokazao zašto se mnogi klubovi Evrope interesuju za njega. U 26. minutu izjednačio je rezultat. To ipak nije bilo glavno što je pokazao.

U 56. minutu opet glavni Draksler. Nekoliko rolanih lopti i finti "na petoparcu" i srušio ga je sa leđa Bokali, koji je dobio direktan crveni karton. Siguran sa bele tačke bio je Klas Jan Huntelar.

Draksler je morao da izađe napolje odmah nakon te akcije zbog ozbiljne povrede ručnog zgloba.

Do kraja meča i dalje je bio bolje Šalke, ali onda šok u 90. minutu. Posle blago nespretnog napada, lopta je došla do Kamare, koji je sa ivice šesnaesterca po zemlji loptu plasirao u suprotni ugao. Time je postavio iznenađujućih 2:2 i prvi bod za debitantsku ekipu Monpeljea.

Arsenal - Olimpijakos 3:1 (1:1)

(Žervinjo 42, Podolski 56, Remzi 94 - Mitroglu 45)

Šalke - Monpelje 2:2 (1:1)

Draksler 26, Huntelar 53p - Fana 13, Kamara 90)

Tabela: Arsenal 6, Šalke 4 , Monpelje 1, Olimpijakos 0

GRUPA C

Anderleht - Malaga

Ovaj meč je obeležio Eliseu!

Sjajni Portugalac u redovima debitanta u Ligi šampiona postigao je fenomenalna dva gola za drugu pobedu u grupi i maksimalnih šest bodova!

Napadao je debitant iz Španije, rastavio odbranu Anderlehta i pripremio teren za fenomenalnu bombu koju je Eliseu poslao na samom kraju prvog poluvremena. Kakva bomba! Malaga je uvećala vođstvo u nastavku sa bele tačke, sa koje je bio precizan Sančez u 54. minutu.

Fantastičnu partiju zaokružio je Eliseu, u 63. minutu, i laganom "bocom" utišao stadion u Briselu.

Milan Lane Jovanović zamenjen je u 59. minutu.

Zenit – Milan 2:3 (1:2)

(Hulk 45+2, Širokov 49 – Emanuelsom 13, El Šaravi 16, Hubočan 76ag )

Anderleht – Malaga 0:3 (0:1)

(Eliseu 45, 63, Sančez 54p)

Tabela: Malaga 6, Milan 4, Anderleht 1, Zenit 0

GRUPA D

Ajaks - Real Madrid

Iako su Holanđani do meča u sredu imali četiri poraza od Reala sa gol razlikom 0:12, Žoze Murinjo nije hteo da potcenjuje Ajaks! Koliko su "kraljevići" bili dominantni govori i podatak da je samo Kristijano Ronaldo imao šest šuteva ka golu u prvom poluvremenu, a Ajaks sve ukupno dva.

Real je kontrolisao meč i ređao šanse, uglavnom pre Kake i Kristijana Ronalda. U smiraj prvog poluvremena, kontru je poveo Karim Benzema. Prošao je lagano po levoj strani, ušao u sredinu i na pravom mestu posle odbitka bio je Kristijano Ronaldo.

U nastavku je Benzema postigao možda najlepši gol kola. Iz još jedne kontre, loptu je savršeno precizno poslao Kaka, pravo na nogu Benzeme, koji se već namestio za majstoriju "makazicama" u 48. minutu. 

Do kraja meča, Ajaks je uspeo da popravi gorenavedenu razliku u međusobnim susretima, a prednost Madriđana smanjio je Moisander u 56. minutu. Potpunu dominaciju i novi het-trik beleži Ronaldo. Kao da se igrao, u tri minuta  (79. i 81.) postigao je lagano prelepe golove sa distance.

Mančester siti - Borusija Dortmund

Nemci su Nemci. Tu prostu formulu su zapamtili bogataši iz plavog tabora Mančestera.

Veliki problem je Dortmund napravio treneru Robertu Manćiniju, čijoj se ekipi smeši prošlogodišnji scenario. Zamalo poraz, ipak remi. Ali još gore, Mančester siti je potpuno nadigran.

Nek' ne zavara rezultat, jer se igrao strašan fudbal u Engleskoj! Dortmund je bio dosta bolji od samog početka i ređao prilike. Najbolje su bile preko Marija Gecea i Roberta Levandovskog, koji je pogodio stativu u 34. minutu. Sjajnu priliku za Siti propustio je Silva u 43. minutu, kada je sa samo pet metara prebacio gol iz poluvoleja.

Matija Nastasić odigrao je ceo meč, a Aleksandar Kolarov je ušao u 57. minut. To ipak nije bilo dovoljno da samouverena Borusija nastavi sa napadima. Sasvim zasluženo, Nemci do vođstva stižu preko Marka Rojsa u 63. minutu. Bilo je tu još pregršt prilika, ali je jedna greška upropastila ceo trud. Neven Subotić je u šesnaestercu igrao rukom, a sa penala je bio siguran Mario Baloteli.

Ajaks – Real Madrid 1:4 (0:1)

(Moisander 56 -Ronaldo 42, 79, 81 Benzema 48)

Mančester Siti – Borusija Dortmund 1:1 (0:0)

(Baloteli 90p - Rojs 63)

Tabela: Real M. 6, Dortmund 4, Man. Siti 1, Ajaks 0

(D.G. / B.M.)

 

GRUPA B

Arsenal – Olimpijakos 3:1  (1:1)

(Žervinjo 42, Podolski 56, Remzi 93. - Mitroglu 45. )

Šalke – Monpelje 2:2 (1:1)

(Draksler 26, Huntelar 53pen.- Fana 13, Kamara 90. )

GRUPA C

Zenit – Milan 2:3 (1:2)

(Hulk 45+2, Širokov 49. – Emanuelsom 13, El Šaravi 16, Hubočan 76ag. )

Anderleht – Malaga 0:3 (0:1)

(Eliseu 45, 63, Hoakin 56pen. )

GRUPA D

Ajaks – Real Madrid 1:4 (0:1)

( Moisander 56. - Ronaldo 42,79,81 Benzema 48. )

Mančester Siti – Borusija Dortmund 1:1 (0:0)

( Baloteli 90 pen. - Rojs 62. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA