LŠ: Šahtjor na kolena bacio Čelsi, preokreti Barse i Mančestera

BATE Borisov konačno izgubio, a tri gola je beloruskom timu dao Soldado. Miler iz penala Bajernu doneo tri boda sa gostovanja Lilu u najnezanimljivijoj utakmici

Nakon tri nedelje pauze, najbolji fudbal se vratio...  U prvim mečevima 4. kola Lige šampiona valja istaći da ćemo u Londonu, pred kraj maja najverovatnije dobiti novog šampiona! Da, jer je aktuelni prvak, Čelsi, u "Donbas areni" bačen na kolena. Šahtjor je slavio sa 2:1, dok su do važnih bodova u kampanji, posle velikih preokreta stigli Mančester junajted i Barselona.

Roberto Soldado je uz Ernandeza ili, ako vam je lakše, Čičarita, obeležio ovaj deo trećeg kola pošto je "umirio" Belorusiju u Minsku. On je het-trikom o zemlju tresnuo Bate Borisov, ekipu koja je do ovog kola bila bez poraza.

GRUPA E

ŠAHTJOR - ČELSI

Za obe ekipe bilo je važno da ostvare pobedu s obzirom da grupa E ima još jednog ozbiljnog pretendenta na prva dva mesta - Juventus. "Rudari" su pokazali koliko su ozbiljno shvatili gostovanje šampiona Evrope pa su tako poveli već u 3. minutu igre - strelac Aleks Tešeira. Nakon prvog gola Petr Čeh je i dalje imao pune ruke posla jer su igrači Šahtjora čak 9 puta šutirali u okvir njegovog gola u prvom poluvremenu. Kako na početku prvog tako i na startu drugog poluvremena - nakon kiksa Ramireša na sredini terena Fernadninjo koristi priliku iz polukontre i povećava na 2:0. Čast šampiona spasao je Oskar golom u 88. nakon centaršuta Baneta Ivanovića sa desne strane.

NORDSJELAND - JUVENTUS

Možda su fudbaleri iz Torina računali na laka 3 boda, ali igrači Nordsjelanda nisu hteli da jeftino prodaju kožu kao u prva dva meča. U prvom poluvremenu u namanju ruku bili su egal sa šampionom Italije. Najbolju šansu za Juve u prvom poluvremenu imao je Đovinko koji je iz  mrtvog ugla šutirao na prazan gol ali je pogodio spoljni deo mreže. Početkom drugog poluvremena šok za Juventus! Ni Bufon koji se vratio posle povrede nije mogao da zaustavi prelepu kiflu Bekmana koji postiže istorijski prvi gol za Nordjsejland u Ligi šampiona. Juve je do kraja pucao iz svih oružja, ali je mreža danske ekipe mirovala sve do 81. minuta. Mirko Vučinić je morao da uđe u igru da bi se rezultat promenio, a samo 12 minuta u igri bilo mu je dosta da pošalje loptu iza leđa Hansena.

Šahtjor - Čelsi 2:1

(Tešeira 3, Fernadninjo 52. - Oskar 88.)

Nordsjeland - Jventus 1:1

(Bekman 50. - Vučinić 81.)

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 4, Juventus 3, Nordsjeland 1.

GRUPA F

LIL - BAJERN

Malo prilika, puno faulova, tvrd i dosadan fudbal kakav znaju samo Francuzi da pokažu. Bajern je uspeo da slomi otpor Lila, ali ne i da pokaže igru kakvu viđamo svakog vikenda u Bundesligi. Tomas Miler je hladnokrvno izveo penal u 20. minutu i zatresao mrežu golmana Lila Londroa. Osim gola prednosti za Bavarce, u prvom poluvremenu dva ima bila su egal. Dva tima su nastavila isto i u drugom poluvremenu, pa je minhenski tim održao minimalnu prednost do kraja.

BATE BORISOV - VALENSIJA

Ista priča kao i protiv Bajerna i Lila, beloruski šampioni su čekali priliku da "sevne" kontra i da tako zatresu mrežu Valensije. Valensija je napadala, držala više loptu u nogama pa u prvih pola sata nije dozvolila domaćima nijedan šut ka svom golu. Napravio je BATE svega dve polu-šanse ali je ipak povela Valensija u najboljem trenutku - 45. minut sa bele tačke bio je precizan Soldado. Drugo poluvreme BATE je počeo ofanzivnije - napravio jednu šansu, šut je zaustavio golman Valensije Dijego Alveš da bi odmah nakon toga gosti krenuli u kontru iz koje je Soldado postigao drugi gol. "Slepi miševi" kao da su igrali viktorije do kraja meča, pa je nakon jednog niza kratkih dodavanja Soldado postigao i treći gol za het-trik. BATE je nastavio loš niz protiv španskih klubova - pa tako sada imaju gol razliku 1:21 sa klubovima iz te zemlje.