JSL: Moćnom Partizanu plitka Nišava, četiri komada u mreži Radničkog

"Crno-beli" pregazili domaćina 4:0, preokreti Javora i Spartaka, remi Novog Pazara i Slobode pred praznim tribinama

Fudbaleri Partizana savladali su u Nišu Radnički 4:0 i održali vođstvo na tabeli posle 11. kola Jelen Superlige.

"Crno-beli", sveži od šoka u kupu protiv čačanskog Borca, ozbilno su ušli u meč i nisu imali mnogo problema protiv nejakog rivala, čija se igra potpuno raspala u drugom poluvremenu.

- Radnički je u prvom poluvremenu imao svoje prilike, ali je Partizan potpuno kontrolisao drugo poluvreme. Možda je rezultat na kraju i previsok, ali Partizan uvek igra za gol više- rekao je Vermezović.

- Mladi igrači koji su ušli u drugom poluvremenu hteli da se iskupe zbog poraza u Kupu protiv Borca. Ovo je bila dobra uvertira za četvrtak i meč sa Interom u Ligi Evrope gde očekujem veliki broj gledalaca - poručio trener Partizana.

On je dodao da je ovo bilo teško gostovanje za Partizan i da se mnogi timovi neće naigrati fudbala u Nišu. Vermezović je naglasio da je u Niš došao posle više od 20 godina i da je atmosfera bila prava fudbalska.

- Iako neki igrači nisu bili u timu, nikoga od njih se nisam odrekao - rekao je Vermezović.

Partizan je poveo u osmom minutu, autogolom Lukića posle centaršuta Lazevskog, samo dva minuta kasnije činilo se da je 2:0, ali gol Saše Ilića poništen je zbog ofsajda.

"Crno-beli" su u prvih 45 minuta bili bolji rival, imali su i stativu Tomića iz slobodnog udarca u 37. minutu, a promašaje iz prvog poluvremena nadoknadili su u drugom, kada je Štefan Šćepović solo akciju krunisao odličnim šutem sa dvadesetak metara i golom u 59. minutu, a zatim i golom rezerviste Jojića u 72. Mladi reprezentativac zamenio je kapitena Sašu Ilića i opravdao poverenje.

Ninković je u 81. minutu dokusurio domaćine, tek što je ušao u igru, na asistenciju Tomića.

Javor je protiv Hajduka u završnici napravio veliki preokret golovima Onila i Milovanovića i stigao do vredna tri boda.

Preokret je naspravio i Spartak protv BSK i sada je peti na tabeli.

Novi Pazar i Sloboda podelili su bodove pred praznim tribibnama u Novom pazaru 2:2, gosti su bili nadomak pobede pošto su preokrenuli sa 1:0 na 1:2, ali Bogunović je domaćinu sačuvao bod.

Agonija Smederevaca se nastavlja. Oni i dalje ne znaju za pobedu, a ceo plen kući nosi Donji Srem.

U meču sa najviše golova u vrlo efiksnom popodnevu, Radnički Kragujevac savladao je OFK Beograd i malo se odlepio od zone ispadanja.