LIGA ŠAMPIONA: Stare snage ili pojačanja u pohodu na "klempavog"?!

Predstoje nam meseci nokaut faze Lige šampiona, pa smo odlučili da sumiramo ko se u toku januarskog prelaznog roka pojačao, ko je oslabio, a ko nije ni zalazio na zimsku pijacu

Došao je i taj februar, mesec kada ponovo počinje najjače svetsko klupsko takmičenje - Liga šampiona. U utorak i sredu 12. i 13. februara igraće se prvi mečevi osmine finala najelitnijeg i najskupljeg evropskog takmičenja. U narednom periodu, sve do 12. marta, svakog utorka i srede ćemo uživati uz dva meča 16 najboljih ekipa Evrope.

Fudbaleri su imali vremena da se odmore, ali i fizički pripreme za poredstojeće duele, treneri da "snime" protivnike i spreme taktiku, a sportski direktori i predsednici da dovedu pojačanja. Neki su bili malo više aktivni, a neki skoro da nisu ni zalazili na transfer pijacu.

Poslednji dan zimskog prelaznog roka bio je uzbudljiv kao i uvek, ali ne kao ceo januar i transferi koji su ga obeležili. Predstavljamo vam još jednom sve parove i datume odigravanja mečeva osmine finala Lige šampiona, ali i igrače koji su došli kao velika pojačanja i kao pomoć za ostvarenje jednog jedinog sna i cilja - osvajanje "klempavog" trofeja.

12. FEBRUAR

Valensija - Pari Sen Žermen

Tim sa "Mestalje" se pojačao na početku sezone, kada su došli Gvardado, Kanales, Žoao Pereira i Nelson Valdez i Gago, pa nisu ni bili aktivni tokom januara, već su uspeli samo da Fernanda Gaga odmah pošalju na pozajmicu u argentinski Velez. S druge strane, Parižani su se takođe vrlo skupo i jako pojačali na početku sezone, ali su od januara jači i za Lukasa Mouru, koji je po dogovoru stigao tek u prvom mesecu 2013. godine, i za Dejvida Bekama, koji je stigao na pet meseci. "Stadion svetlosti" napustio je Mohamed Sisoko, koji je otišao put Fiorentine.

Predstoje nam meseci sjajnog fudbala, a duele osmine finala ćemo gledati čak do 12. marta, pošto su revanš mečevi na programu 5, 6, 11. i 12. marta, zato se tih datuma zavalite u fotelje, daljinski u ruke, pa da svi zajedno uživamo u završnici najboljeg svetskog klupskog takmičenja - Lige šampiona!

(D. Grbović)