NE PRIMA PLATU U PSŽ: Bekam igra za decu Pariza!

Englez će u Parizu zarađivati 175.000 evra nedeljno, ali će sav novac ići u humanitarne svrhe deci Grada svetlosti

  • 0

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka odjeknulo je nekoliko transfer eksplozija, a jedna od najjačih stigla je iz Pariza gde je doputovao Dejvid Bekam.

Englez će narednih šest meseci svoju karijeru upotpuniti igranjem i za bogati Pari Sen Žermen. Važno je naglasiti još jednom bogati PSŽ, pošto će Bekam u Francuskoj dobijati dobar novac za svoje fudbalske usluge, ali će sav novac ići u humanitarne svrhe!

- Neću primati platu. Odlučili smo da moja plata ide jednoj lokalnoj dobrotvornoj organizaciji za decu u Parizu. Veoma smo uzbuđeni i ponosni zbog toga - otkrio je 37-godišnji Englez.

Šestomesečna saradnja vredna je 175.000 evra nedeljno, koje će pokloniti u dobrotvorne svrhe lokalnoj deci Pariza.

- O ovome smo razgovarali neko vreme i konačno se dogodilo. Izabrao sam Pariz, jer sam video šta klub pokušava da uradi. Ovo je klub koji će imati uspeha u narednih 15-20 godina. Ovo je nešto što raste i čast mi je što sam izabran da budem deo budućnosti - rekao je Bekam.

Bekam je siguran da može da pomogne timu iako ima 37 godina.

- Mogu da trčkaram. Nisam izgubio na brzini jer, iskreno, nikad nisam ni bio previše brz. Kada igram posvećen sam 150 odsto. Ne očekujem da igram svaku utakmicu, ne očekujem da budem starter. To moram da zaslužim. Za mene je Karlo Ančeloti jedan od najboljih trenera za koje sam igrao. Ovaj dolazak je zanimljiv na više nivoa. - ispričao je Bekam.

Bekam je istakao da bi došao u PSŽ i da se nije plasirao u osminu finala Lige šampiona.

- Verujem u projekat koji pravi ovaj klub. Igranje u Ligi šampiona je samo bonus. Nisam učestvovao u tom takmičenju nekoliko godina, a imao sam sreće da ga u prošlosti osvojim, znam koliko je važan klubovima - dodao je poznati fudbaler.

Legendarni vezni igrač nije siguran da li će u PSŽ-u okončati karijeru.

- Ne znam da li će mi ovo biti poslednji ugovor. Ljudi spekulišu o tome već nekoliko godina, ali ja nastavljam da igram i potpisujem ugovore. Videću kako ću se osećati, želim da igram koliko god mogu. Fudbal je moja strast, uvek je bila. Kada igram fudbal, nikada nije važna veličina ugovora - rekao je Bekam, koji će sa 37 godina biti jedan od najstarijih fudbalera u francuskoj Ligi 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA