Kako je Poleksić primio "namešteni" gol (VIDEO)

Utakmica između Liverpula i Debrecina završena je sa rezultatom 1:0, a crnogorski golman optužen je da je navodno primio mito da namesti rezultat

Prema navodima engleskih medija, jedan od nameštenih fudbalskih mečeva od 380 koliko je utvrdio Evropol je meč grupne faze Lige šampiona između Liverpula i Debrecina 2009. godine.

Utakmica je odigrana 16. septembra na "Enfildu", a meč grupe E završen je sa rezultatom 1:0. Crnogorski golman i član mađarskog Debrecina Vukašin Poleksić navodno je primio mito da se taj meč završi sa najmanje tri gola razlike za Liverpul.

Poleksić je oštro demantovao da je namestio meč i nazvao tu priču glupošću, dodavši da je bio zadovoljan kako je to veče branio.

Podsetite se kako je Poleksić primio gol Dirka Kajta u završnici prvog poluvremena.

OVDE pogledajte tekstualni prenos meča na "Enfildu".

Podsetimo još da je Poleksić bio suspendovan dve godine i kažnjen sa 10.000 evra zato što nije prijavio da je izvesna osoba kontaktirala s njim i tražila mu da učestvuje u nameštanju meča sa Fjorentinom, koju su gosti iz Italije dobili sa 4:3, u trećem kolu, nešto više od mesec dana posle meča protiv Liverpula.

(Telegraf.rs / foto: printscreen YouTube)