DANILOVIĆ: Bilo je torture Partizana, ali samo na terenu

- Scene koje smo videli su bile jezive i žalosne, a još žalosniji je pokušaj okretanja činjenica da je Partizan napravio to što se desilo. To apsolutno nije istina. Odgovornost snose svi, Košarkaški savez Srbije, Zvezda, Partizan i organizatori. Tu ne može da se deli ko je manje, a ko više odgovoran - rekao je prvi čovek Partizana

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je da nema ništa protiv da Crvena zvezda osvaja trofeje, ali da mu smeta što se pritom "uništava" Partizan i njegovi uspesi u poslednjih 12 godina.

- Nije nikakav problem da Zvezda pobedi i da osvoji trofeje. Ti momci, kojima i ovim putem čestitam osvajanje Kupa, treniraju i trude se. Cenim i te ljude koji ulažu veliki novac u Zvezdu ove godine. Nije nikakav problem da Zvezda pobedi, da se diže, ali ne valja kad hoćete da uništite nešto što je 12 godina jedna od pozitivnih stvari u ovoj državi, ali i u regionu i u Evropi. Suština svih priča i prepucavanja je izjednačavanje Partizanovih uspeha i Zvezdinih neuspeha. Na to čovek ne sme da ostane nem - kazao je Danilović u intervjuu za Tanjug.

Prvi čovek "crno-belih" kazao je da ne razume izjavu predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića o navodnoj "političkoj i sportskoj diktaturi" Partizana u poslednjih 12 godina.

- Stvarno nisam razumeo to vezano za političku torturu. Nije mi jasno, koja je to politička tortura protiv Barselone, Reala ili Panatinaikosa u poslednjih 12 godina. Ajde, sportsku mogu da shvatim kao nadmoć Partizana kao što i jeste bilo u poslednjih 12 godina. Da li će da se nastavi ove sezone i narednih godina, to ćemo da vidimo.

Predsednik Partizana naveo je i da mu smeta "okretanje činjenica" u vezi sa incidentima i prekidom utakmice sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

- Scene koje smo videli bile su jezive i žalosne, a još žalosniji je pokušaj okretanja činjenica da je Partizan napravio to što se desilo. To apsolutno nije istina. Ono što se desilo je, u svakom slučaju, ružna stvar i nadam se da u budućnosti više neće biti takvih situacija. Ako je ovo trebalo da se desi u Kragujevcu da se slične scene ne bi ponovile u budućnosti, onda u redu - rekao je Danilović, i nastavio:

- Odgovornost snose svi, Košarkaški savez Srbije, Zvezda, Partizan i organizatori. Tu ne može da se deli ko je manje, a ko više odgovoran.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se već u nedelju u beogradskom "Pioniru" u meču Jadranske lige, a vrlo je moguće da do kraja sezone bude još međusobnih duela.

- Očekujem da sve bude regularno, a to smo govorili i ranije. Ipak, videli smo u Kragujevcu da nije tako, od suđenja pa do svih onih nemilih događaja. Nadam se da će da bude koliko-toliko normalna situacija, kako u nedelju, tako i našim narednim eventualnim susretima. U svakom slučaju postoji dobra volja da se spuste tenzije, ipak živimo u civilizovanom društvu.

"Crno-beli" su prošlog leta značajno podmladili ekipu, a Danilović smatra da je to dobro ulaganje u budućnost.

- Svi bi voleli da pobeđujemo svaku utakmicu i svi bi voleli da smo osvojili kup. Već sam rekao da ovaj tim ne može da se ocenjuje posle pet-šest meseci. Veći deo tima napravljen je da ostane bar dve-tri godine. Morali smo jedne godine da podmladimo tim, a kod takvih ekipa su normalni usponi i padovi. Ovo je neko ulaganje u budućnost. Dosta zavisi od finansijske situacije koja je katastrofalna ne samo u sportu, već u celoj državi. Trudićemo se da ovaj tim ostane što duže - zaključio je predsednik Partizana, koji je 11 godina zaredom državni šampion.

(Tanjug)