SRPSKA SRAMOTA: Huligani prekinuli finale kupa, meč se nastavlja večeras (19) bez publike (VIDEO)

Utakmica prekinuta u 26. minutu pri rezultatu 43:43 zbog sukoba navijača * MUP: Nerede počeli grobari, udarali navijača Zvezde, skinuli mu dres i zapalili * Verbalni duel Čovića i Vujoševića

  • 22

Dan kada je umrla srpska košarka! Utakmica finala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu,  kada je grupa navijača oba tima pokušala da uđe na teren.  Susret je prekinut pri rezultatu 43:43 na 4,07 minuta pre kraja treće četvrtine, posle sukoba navijača i Žandarmerije. Utakmica će biti nastavljena u ponedeljak od 19 časova, ali bez prisustva publike.

Prekid meča je trajao skoro sat vremena, a kada su se igrači vratili na parket došlo je do većanja da li da se nastavi finale jer je teren bio klizav i rizičan za igranje.

Sudije su se konsultovale sa delegatom i direktorom takmičenja Predragom Bojićem, dok su se igrači oba tima zagrevali na jednom košu, jer druga polovina terena nije bila upotrebljiva.

U međuvremenu izbio je sukob između Duška Vujoševića i predsednika Zvezde Nebojše Čovića koji je stajao među navijačima svog tima.  Navijači Zvezde su gađali i vređali Vujoševića, da bi ih zatim obezbeđenje rastavilo.

Na parket je u jednom trenutku sišao i predsednik KSS Dragan Đilas koji je razgovarao sa čelnicima i kapitenima oba kluba. Kapitenu Partizana Vladimiru Lučiću je prišao i rekao:

- Bolje je da ne igrate, da se ne povredite ili izgubite glavu.

Na kraju, zbog bezbednosnih razloga, meč je prekinut, a Dejan Tomašević, potpredsednik KSS, je izjavio:

- Dogovor je da se meč prekine. Biće nastavljen u ponedeljak. Nije bezbedno za igrače i zbog toga smo odlučili da je prekinemo. Krajnje je vreme da se država pozabavi problemom navijača. U Kragujevcu nije bilo razuma - rekao je Tomašević.

NAVIJAČ ZVEZDE UBAČEN  MEĐU "GROBARE"

Kako je rečeno u Policijskoj upravi u Kragujevcu, izgredi navijača počeli su kada su navijači Partizana ubacili na tribinu navijača Crvene Zvezde, udarali ga, skinuli mu dres i zapalili.

Videvši tu scenu uletela je Žandarmerija u želji da nesrećnog navijača spase. Nastalo je komešanje... Žandarmerija je reagovala očekivano i sukob je bio neizbežan. U želji da spasu svog drugara nekolicina navijača Zvezde je utrčalo na teren i krenulo ka tribini gde su "Grobari".

Žandarmerija je opet reagovala i nastalo je pesničenje sve tri strane. Bačeno je nekoliko petardi i aktiviran je protivpožarni aparat, pa je bilo dosta dima na terenu, zbog čega su igrači i sudije otišli u svlačionice.

Navijači Partizana pokušali su da iskoriste situaciju i obračunaju se sa predsednikom KK Crvena zvezda Telekom Nebojšom Čovićem, koga su pljuvali i gađali tvrdim predmetima, pa je morao da se skloni.  Jedan od mnogobrojnih koji je morao da beži sa svog mesta je i plivački šampion Milorad Čavić koji se našao blizu mesta incidenta.

Konačno, kada su košarkaši izašli na teren i ovako skandalozno veče "upotpunili" su Nebojša Čović i Duško Vujošević verbalnim sukobom. Đilas je morao da interveniše i najrealnija odluka je da se meč prekine.

ĐILAS SMIRIVAO ZAVAĐENE STRANE

Đilas je morao da interveniše pa je prvo smirivao Čovića, pa Vujoševića. Zatim je imao mini konsultacija sa oba trenera, predsednikom Partizana Predragom Danilovićem, kapitenom crveno-belih Igorom Rakočevićem, Sudijom Ilijom Beloševićem i potpredsednikom Saveza  Dejanom Tomaševićem. Nakon toka predsednik KSS je rukama jasno gestikulirao da od košarke nema ništa.

Inače, pred početak večitog derbija u Kupu Radivoja Koraća, prema  grupa huligana potukla se neposredno ispred svečane lože u kojoj se nalazio predsednik KSS Dragan Đilas, ali ih je zaustavila Žandarmerija i izbacila iz sale.

Takođe, čim je ekipa Partizana izašla na teren, poletelo je nekoliko tvrdih predmeta ka parketu, a Dragan Milosavljević, bek "crno-belih", pogođen je upaljačem u glavu. On je uzeo upaljač i vratio ga u publiku...

BOJIĆ: ODLOŽENO ZBOG BEZBEDNOSTI

Komesar završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Predrag Bojić izjavio je da je postojala želja da se finalna utakmica između Partizana i Crvene zvezde nastavi, ali da je iz bezbednosnih razloga odložena za ponedeljak.

- Pokušali smo sve da meč bude nastavljen, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se pomeri za sutra bez prisustva publike. Meč je prekinut zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja tvrdih premeta u teren - izjavio je Bojić.

On je dodao da "ovakav scenario kao da nekome odgovara".

- Više niko ne spominje igre mladih igrača, ovoliko policije u hali, svi smo opterećeni da se ne desi nešto i ne razmišljamo o košarci. Ovo mora da se odluči na nivou države, a ne samo sporta - rekao je Bojić novinarima u kragujevačkoj dvorani Jezero.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nijebitno

    10. februar 2013 | 22:41

    ma stoke ! ajd vucicu hoces ti da resis problem sa ovim "navijacima" ? bolje njih da si sredio nego miskovica....

  • Niški

    10. februar 2013 | 22:47

    Ništa drugo ne može ni da se očekuje od retarda koji glume beogradjane.Obični nepismeni divljaci.Pozdrav i saučešće pravim beogradjanima koji moraju da žive sa takvima.

  • Dalibor

    10. februar 2013 | 23:39

    Kamere ne lažu, sve se videlo. Ko vam naručuje tekstove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA