ATLETSKI SAVEZ: Dug je Pajtićev, nije ispunio obećanje

"Žao mi je što se ovo dešava, jer se zna koliko je Pajtić uradio za atletiku u Vojvodini, ali istina je da je on lično obećao da će rešiti problem duga, ali nije to uradio", rekao je generalni sekretar Slobodan Branković

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković potvrdio je pisanje Telegrafa da će zbog duga od 165.000 evra, prema firmama koje su radile u organizaciji EP 2009., atletski klub Vojvodina i njeni najbolji članovi Mihail Dudaš i Ivana Španović ostati bez opreme.

Branković je izrazio žaljenje što taj problem, koji datira od 2009. i EP za juniore u Novom Sadu, do danas nije rešen, iako je Bojan Pajtić obećao da će lično regulisati dug.

- Žao mi je što je tačno pisanje medija o ovoj situaciji. Bojan Pajtić je mnogo uradio za atletiku u Vojvodini, počev od nabavke opreme i obezbeđivanja treninga u zimskim uslovima u halama novosadskog Sajma.

- Zato mi je žao što se ovo desilo, jer je gospodin Pajtić na poslednjem sastanku organizacionog odbora EP 2009. u Novom Sadu izjavo da će rešiti problem duga od 165.000 evra firmama koje su radile u organizaciji šampionata - kaže Branković, i dodaje:

Pomenute firme koje su radile u organizaciji takmičenja (transport, ozvučenje,itd..) a kojima se duguje novac odavno su uložili tužbe i sudski pokušale da dođu do svog novca, ali kako se to nije desilo, odluka o konfiskovanju opreme je logična.

(D. S.)