Zbog Bojana Pajtića plene opremu srpskih atletičara Dudaša i Španovićeve!

Zbog duga iz 2009. od 165.000 evra desiće se plenidba atletske opreme vredne 20 miliona dinara. Pajtić svojevremeno izjavio da je dug “samo njegov problem”, sad se ne oglašava

  • 6

BRUKA I SRAMOTA! Kako drugačije opisati ono što će se desiti u narednih dan-dva u Novom Sadu. Zbog neizmirenog duga od 165.000 evra, koji je ostao iza organizatora Evropskog prvenstva u atletici za juniore 2009, desiće se plenidba atletske opreme u klubu Vojvodina, čiji su članovi Ivana Španović i Mihail Dudaši to svega deset dana pre početka Evropskog dvoranskog prvenstva u Geteborgu (1-3. mart).

Vrednost opreme koja će biti odneta je 20 miliona dinara!!!

Glavni krivac je, kako saznajemo, Bojan Pajtićpredsednik Organizacionog odbora prvenstva koje je pre nepune četiri godine održano u Novom Sadu.

Još pamtimo gospodina Pajtića kako posle pomenutog prvenstva, mašući papirom na kome piše dug od 165.000 evra, poručuje kako je to “samo njegov problem”. Taj problem je postao sada problem države, sporta i srpske atletike, koja bi vrlo lako mogla da snosi ozbiljne konsekvence, ako se evropska kuća atletike reši da kazni zemlju koja duguje novac mnogima koji su pomogli organizaciju.

Prema informacijama do kojih je Telegraf došao, pojedina preduzeća vrše veliki pritisak na Evropsku atletsku federaciju, koja bi mogla zbog svega da kazni srpski Atletski savez.

Pomenuti sponzori kojima se duguje novac odavno su uložili tužbe i sudski pokušale da dođu do svog novca, ali kako se to nije desilo, odluka o konfiskovanju opreme je logična.

Postavljamo pitanje, da li su to mladi sportisti – Španovićeva i Dudaš − zaslužili, oni ništa i nikome nisu krivi, a zbog nečije bahatosti i bezobzirnosti u poslu, ostaju bez sredstava za trening svega nekoliko dana pred odlazak u Geteborg, gde  bi inače trebalo da budu i u najužoj konkurenciji za osvajanje medalja.

Iako smo Bojanu Pajtiću u popodnevnim i večernjim časovima dali priliku da objasni kako je došlo do dugova, ali i sramotne odluke o plenidbi opreme, nije nas udostojio ni odgovora na telefonske pozive.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA