Olimpijski komitet Srbije obeležio 103. rođendan

Na mestu gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik OKS Vlade Divac položio je lovorov venac na spomen-ploču, koja se nalazi ispred hotela "Moskva"

Olimpijski komitet Srbije obeležio je u nedelju, u beogradskom hotelu "Moskva", 103. rođendan. Naime, na tom mestu je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub.

Lovorov venac, koji se tradicionalno na ovaj dan polaže na spomen-ploču ispred hotela "Moskva", ove godine položili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, Ministarka Omladine i sporta u Vladi RS Alisa Marić i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

- Do narednih Zimskih olimpijskih igara ostalo je manje od godinu dana, i nadamo se tome da ćemo imati jak tim u Sočiju - rekao je Divac na proslavi obeležavanja 103. rođendana OKS.

Na proslavi 103. rođendana OKS najuspešniji članovi tima Srbije na Zimskom EYOF u Brašovu i mlade nade za Soči, skijaši Strahinja Stanišić i Marko Stevović uručili su zvanični poziv predsedniku OKS Vladi Divcu, koji je potpisivanjem ovog poziva i zvanično potvrdio učešće Olimpijskog tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

(Telegraf.rs / OKS)