"EL KLASIKO": Ronaldo i Real rasturili Barselonu! (VIDEO)

Real Madrid se pobedom u Barseloni (3:1) plasirao u finale Kupa kralja. Apsolutni heroj drugog polufinala najbolji igrač "kraljevića" Kristijano Ronaldo, koji je bio strelac prva dva gola. Posle njega Varan je još jednom uspeo da zatrese mrežu u "El Klasiku". Počasni gol za goste postigao je Đordi Alba u 90. minutu

Plače Barselona, Madrid slavi!

Real Madrid je u polufinalnom revanš meču savladao Barselonu na "Nou kampu" (3:1) i otišao u finale, gde će čekati pobednika meča Atletiko Madrid - Sevilja (prvi meč 2:1). Najsrećniji je sigurno Kristijano Ronaldo, koji je i heroj 223. "El Klasika", pošto je on postigao čak dva gola za "kraljeviće". 

Strelci za Madriđane bili su Ronaldo u 13. i 57. minutu i Varan u 68. Počasni gol za Rourin tim postigao je Đordi Alba, kada je sve već bilo gotovo − u 89. minutu.

Već u 13. minutu Real je došao do prednosti, pošto je Đerar Pike u šesnaestercu srušio Ronalda, koji je na vreme stigao da skloni loptu pre klizećeg starta Španca. Upravo je Portugalac i preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke.

Posle gola, igrači Barselone tražili su penal čak dva puta u prvom poluvremenu. Prvo kada je Fabregas uleteo među tri igrača gostiju, pao i raširio ruke, ali Maljenko mu je samo pokazao da ustane. Drugi put penal je tražio Pedro Rodrigez, ali ishod je bio isti.

Leo Mesi je prvi put bio ozbiljnije zapažen tek u 38. minutu, kada je izveo slobodan udarac sa 18 metara. Probao je da nadmudri Dijega Lopeza i živi zid, pošto je probao da šutira sa spoljne strane živog zida, ali je lopta prošla malo pored stative

Barselona i Real su se treću godinu zaredom sastali u nacionalnom Kupu. U finalu 2011. slavio je kraljevski klub, dok je lane, u četvrtfinalu, uspešnija bila Barsa (2:1 u gostima, 2:2 kod kuće). Na 223 zvanične utakmice najvećih rivala, Madriđani još imaju minimalnu prednost u pobedama (89:87), mada bi sve moglo da se preokrene u korist Katalonaca već za nedelju dana.

Glavnom sudiji Undijanu Maljenku ovo je bio sedmi "El Klasiko" u karijeri (tri puta je slavila Barselona, dva puta Real, uz jedan remi) i ovom pobedom Reala "stigao je" do nerešenih 3:3.

BARSELONA: Pinto - Alveš, Pike, Pujol, Alba - Buskets, Ćavi (od 73. Alkantara), Fabregas (od 59. Vilja) - Pedro (od 71. Teljo), Inijesta, Mesi.

REAL MADRID: Lopez - Arbeloa, Ramos, Varan, Koentrao - Alonso (od 84. Esijen), Kedira - Di Marija, Ozil (od 79. Pepe), Ronaldo - Iguain (od 71. Kaljehon).

POSLEDNJIH 10:

(K) Real Madrid – Barselona 1:1

(P) Barselona – Real Madrid 2:2

(SK) Real Madrid - Barselona 2:1

(SK) Barselona - Real Madrid 3:2

(P) Barselona - Real Madrid 1:2

(KK) Barselona – R. Madrid 3:3

(KK) R. Madrid – Barselona 1:2

(P) R. Madrid – Barselona 1:3

(SK) Barselona – R. Madrid 3:2

(SK) R. Madrid – Barselona 2:2

NAPOMENA: KK – Kup kralja, SK – Superkup, P – Primera, – Liga šampiona.

(Telegraf.rs)