NADAL: Federer je imao probleme, nije hteo da se bori

Španski teniser bio je vrlo zadovoljan svojim izdanjem protiv Rodžera, koji je, po njegovom mišljenju, odigrao "čudno"

Rafael Nadal je pobedio Rodžera Federera 19. put u 29. međusobnom okršaju sa 6:4, 6:2 i plasirao se u polufinale Indijan Velsa.

- Odigrao sam fantastičan prvi set. Drugi je bio čudan. Mislim da se Rodžer u drugom setu nije borio kao što to obično radi - rekao je Nadal posle pobede nad Švajcarcem.

- Verovatno je imao neke probleme i nije se osetio dovoljno spremnim da nastavi da se bori. Obojica smo pokušali da odigramo najbolje što možemo. Ja sam odigrao mnogo bolje nego juče i veoma sam srećan zbog toga, posebno jer sam protiv Gulbisa odigrao dugačak meč a danas sam mogao da odigram ovako dobro - rekao je Nadal posle pobede koju je ostvario za samo 84 minuta!

Federer bi posle ovog poraza mogao da padne na treće mesato ATP liste, a da bi se to dogodilo, potrebno je da Endi Marej uđe barem u finale, to jest da pobedi Novaka u "već zakazanom" polufinalu!

Švajcarac je od početka turnira u Indijan Velsu imao problema sa povreom leđa, pa je tako bilo i protiv Nadala.

- Isto sam se osećao kao i protiv Stena. Mislim, mogao sam da igram. Jednostavno, srećan sam što sam bio na terenu, ali očigledno je da nisam mogao da dam svoj maksimum - rekao je Federer.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha.

(Telegraf.rs)