INDIJAN VELS: Nadal lagano razbio Federera! (VIDEO)

Španac Rafael Nadal bez većih problema pobedio je Rodžera Federera sa 6:4, 6:2 i plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu, gde ga već čeka Čeh Tomaš Berdih

  • 1

Dva igrača koja su obeležila poslednju deceniju svetskog tenisa najzad su se opet sastala posle godinu dana i prošlogodišnjeg polufinala upravo u Indijan Velsu, ali ovaj put nije bilo silnog i lepršavog udaranja zelene loptice uz uvek prisutnu dramu kao u stare dane.

Rafael Nadal se vratio aktuelnom igranju posle saniranja povrede kolena i, po svemu sudeći, mnogo je spremniji i koncentrisaniji dočekao ovaj četvrtfinalni duel u odnosu na 31-godišnjeg Rodžera Federera.

Nadal je dominirao tokom čitavog meča i 19. put bio bolji od Švajcarca sa 6:4, 6:2, koji je do sada protiv "kralja šljake" zabeležio "samo" deset pobeda. U polufinalu Indijan Velsa će igrati protiv Tomaša Berdiha, (kasno sinoć pobedio Kevina Andersona), protiv koga vodi 12-3.

Španac je dominirao tokom sat i po borbe sa Švajcarcem. Bio je mnogo sigurniji na svoj servis, dominirao bekhendom, lako izlazio na kraj sa njegovim napadima na mrežu, te koristio njegove brojne greške.

Drugi polufinalni par biće poznat posle mečeva u petak veče kada se sastaju Novak Đoković i Žo Vilfred Conga, a posle njih na teren izlaze Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Meč je počeo tvrdo i jako, pa dugo nije bilo brejkova, sve do sedmog gema kada je Nadal oduzeo servis Švajcarcu i napravio presudnu prednost u prvom setu koju je čuvao do kraja.

Razliku u prvom setu je pravio bekhend koji je sjajno služio Španca, ali u tome mu je pomogao i Federer, koji je napravio dvostruko više neiznuđenih grešaka.

Drugi set Federer otvara užanim gemom, pravi dve greške, Nadal sjajno igra ritern i bez izgubljenog poena stiže do brejka.

Drugi set nije počeo ništa bolje za Rodžera, koji je očajno servirao i dozvolio Nadalu da mu na samom početku uzme dva brejka i povede sa 3:0. Malo se onda trgao Federer, koji je vratio jedan brejk, ali je to otprilike bilo sve od nekadašnjeg svetskog broja jedan jer je Nadal opet napravio još jedan brejk i lagano priveo meč kraju.

Na kraju, Nadal je imao samo 13 vinera naspram Federerovih 19, ali je Švajcarac zato bio "ubedljiv" u neiznuđenim greškama gde je "pobedio" Španca sa 30:13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    15. mart 2013 | 16:57

    Е САД ЋЕ ТЕБЕ НОЛЕ РАЗБИТИ, АКОБОГДА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA