NOLE: Nisam zaslužio da pobedim!

- Čestitam Del Potru, on je veliki borac, a meni je nedostajalo koncentracije. Zaslužio je pobedu, jer je u važnim trenucima odigrao prave udarce - rekao je Đoković posle poraza u polufinalu Indijan Velsa

Novaku Đokoviću izmaklo je četvrto finale Indijan Velsa. Najbolji svetski teniser je posle poraza od Huana Martina del Potra u tri seta priznao da je bio isuviše pasivan na terenu u ključnim momentima meča i da sa takvom igrom nije zaslužio pobedu za finale turnira, koji je dva puta osvajao.

- Dešava se to u sportu. Jednostavno nisam uspeo sada. Nisam zaslužio da pobedim - rekao je Nole posle poraza, i precizirao razlog takvog ishoda.

- Kad god sam imao šansu, u drugom ili trećem setu, ja sam ih propuštao tako što sam pravio neiznuđene greške. Loše sam se kretao. Čestitam Del Potru, on je veliki borac, a meni je nedostajalo koncentracije. Zaslužio je pobedu, jer je u važnim trenucima odigrao prave udarce - rekao je Đoković, koji je meč završio sa 35 vinera i 40 grešaka.

- S druge strane, ja sam napravio mnogo grešaka i u pojedinim trenucima bio sam pasivan na terenu. Nisam koristio bekhend udarce duž linija, kao što to inače radim, a to mi je jedan od najboljih udaraca. Danas nisam bio na terenu. Sve je u redu, dešava se. To je sport i, jednostavno, ovoga puta nisam uspeo - zaključio je Đoković, koga očekuje selidba na turnir u Majamiju, gde brani titulu.

(Telegraf.rs)