Del Potro jači, Đoković bez finala

Najbolji srpski i svetski teniser poražen sa 6:4,4:6,4:6 od Argentinca koji će u finalu igrati sa Rafaelom Nadalom

  • 4

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Masters turnira u Indijan Velsu pošto je poražen od Huana Martina Del Potra sa 2:1 (4:6,6:4,6:4).

Argentinac je prvi čovek koji je pobedio Noleta u 2013. godini i sprečio ga da dođe do 50. finala na ATP turniru. On će u finalu u nedelju uveče igrati sa Špancem Rafaelom Nadalm koji je u dva seta 6:4,7:5 pobedio Tomaša Berdiha.

Nole je odigrao dobro samo prvi set gde je sa jednim brejkom uspeo da dođe do osvajanja istog, ali je potom počeo da pada. Posle velikih preokreta i čak pet brejkova u drugom setu Delpo je uspeo da nadigra Đokovića i povede sa 5:2. Međutim, iako se naš as vratio u meč Argentinac je uspeo da osvoji set.

Del Potro je u petak protiv Endija Marija pokazao da je ušao u formu u kojoj je bio 2009. kada je osvojio svoj jedini Gren slem u Njujorku. Tako je bilo i u trećem setu gde je Novak poveo sa 3:0, ali je odmah počeo da greši i dozvolio protivniku da se vrati u meč. To mu je dalo snage i on je napravio ključni brejk u devetom gemu za 5:4 a potpom je uzeo svoj servis i prošao u finale.

A SVE JE POČELO DOBRO ZA NOLETA

Novak je uzeo prvi gem, na svoj servis iako je dozvolio protivniku dva poena. Ipak, najvažnije je da je dobro počeo zbog samopozdanja što se videlo u drugom gemu gde je Nole imao 30:15 na servis Del Potra.

Međutim, ne predaje se Argentinac već je dubinskim loptama pokušao da iznenadi našeg asa, i dođe na domak gema ali promašuje čist smeč. Novak je izborio đus, ali mu ni to nije pomoglo jer sa dva dobra servisa Potro dolazi do izjednačenja.

Igrači nastavljaju sa odmeravanjem snaga i egal igra traje sve vreme, a ni Novak ni Del Potro nisu uspevali da dođu do brejk prilike pa je do šestog gema bilo nerešeno sve vreme 3:3.

Konačno, tek u osmom gemu naš as je došao do prve brejk lopte, iako je protivnik vodio sa 30:0, ali nije uspeo. Del Potro je odlično udarao sa osnovne linije i uspeo da dođe do izjednačenja. Ponovo Nole dolazi do brejk šanse, druge u ovom setu, a zatim i treće, pa četvrte, ali se uz dosta sreće Argentnac spašavao i na kraj iščupao za 4:4.

Velika borba se nastavila i dalje a evidentno je da je Đoković bolji, jer je posle osvajanja svog servisa došao i do prve set lopte na 40:30 i 5:4 u 10. gemu. Izvukao se Del Potro opet, ali je Nole stekao novu set priliku, a zatim i treću koju koristi i osvaja prvi set 6:4. Udarao je Del Potro kao sivonja, ali je Novak sve vraćao bez problema.

Drugi set je počeo neverovatno. Usledila su dve neverovatna brejka pa ribrejk Del Potra.

Posle duge pauze od osam minuta zbog medicinskog tajm auta Del Potra, koji je izgleda bio prava stvar, jer je Đoković posloe toga izgubio ritam. Malo se ohladio i počeo da greši pa je Argentinac uzeo brejk na startu.

Znao je Nole da mu treba brzi brejk i to je uradio odmah za izjednačenje 1:1 ali je opet pao na svom servisu i dao šansu Argentincu da povede sa 3:1.

Obojica igrača uzimaju poene na svoj servis pa Novak i dalje zaostaje za protivnikom jedan brejk 4:2, ali u sedmom gemu raspoloženi Del Potro ponovo dolazi do brejka i vodi sa 5:2 i servira za osvajanje seta. Jako loše igra Nole u ovim momentima i ne može da se suprostavi raspoloženom rivalu.

VRAĆAO SE NOLE U MEČ, ALI....

Ali, mentalna snaga našeg asa je na zavidnom nivou pa Đoković pravi važan brejk i smanjuje na 5:3 a zatim osvaja svoj servis za 5:4. Del Potro servira za osvajanje svog prvog seta i dobija gem sa dva izgubljena poena.

Video je Nole da je vrag odneo šalu pa je u treći set ušao sa velikim motivom i odmah uzeo brejk Argentincu i poveo sa 2:0 a zatim i uzeo svoj servis za 3:0. Odlično je krenuo Novak ali je posustao, Delpo vraća brejk i smanjje na 3:2, a zatim osvaja još jedan gem za izjendačenje, ali ga je presekao Đoković i poveo sa 4:3.

Velika borba vodila se u trećem setu, a nijedan od igrača posle izjednačenja nije uspevao da stekne prednost. Nakon 4:4 u devetom gemu Đoković je bio dva puta na ivici ponora, ali se izvukao i posle nekoliko izjednačenja ipak izgubio svoj servis pa je Argentinac poveo sa 5:4 i servirao za pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    17. mart 2013 | 07:56

    NOLE JE TRENUTNI SAMPION NIJE NEPOBEDIV,MNOGO JE POLETEO OD LOVE I SLAVE TO SE OBIJA O GLAVU.NICU NOVI ASOVI,JEDNO JE ISTINA TIM KOJI DOBIJA SE NE MENJA STO JE NOVAK URADIO DAO JE OTKAZ LJUDIMA NEKIM KOJI SU GA DOVELI DO 1 MESTA.

  • Bosnjak

    17. mart 2013 | 07:32

    I od boljeg ima bolji...

  • gagi

    17. mart 2013 | 06:46

    kako mi je zaooooooo??!???!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA