NOVAK HRABRO SRCE: Srbija u polufinalu Dejvis kupa!

Iako je najbolji teniser sveta ozbiljno istegao ligamente skočnog zgloba na početku meča, uspeo je da Srbiji donese i treći bod u duelu protiv SAD, savladavši Sema Kverija 7:5, 6:7, 6:1. 6:0

SRBIJA JE U POLUFINALU DEJVIS KUPA! Hrabri Novak Đoković je i pored povrede koju je zadobio na startu meča sa Semom Kverijem uspeo da pobedi u četiri seta 7:5, 6:7, 6:1. 6:0 i donese pobedu Srbiji u četvrtfinalu Dejvis kupa i plasman u polufinale.

Tamo ćemo igrati protiv pobednika duela Kanada - Italija, ali o tom potom!

Kakav meč najboljeg svetskog tenisera, koji rezultatski gledano izgledao kao uvodna runda našeg tenisera na nekom od Gren slem turnira.

Nakon što je u trećem gemu izgubio ravnotežu i iskrenuo zglob, Đoković je odmah dobio medicinsku pomoć, bio u jakim bolovima, ali je odlučio da nastavi meč, rizikujući da još više ugrozi svoje zdravlje.

Hramao je u prvom setu, pravio grimase, ali nije odustajao. Lavovski se trudio, uspeo da osvoji prvi set, imao malu krizu u drugom, a onda "vaskrsnuće". Od preostalih 13 gemova, osvojio je 12 i naklon do poda srpske nacije za čitav život!

(Dejan Ješić, izveštač Telegrafa iz Bojsija / sponzor puta: www.aerogaga.com)