MARTINEZ: Ne treba zaboraviti Barsin trijumf protiv Milana (4:0)! PIKE: Mi smo krivi, a ne sudija!

Bez obzira na ubedljiv trijumf, Bavarci ipak upozoravaju na to da nije još sve gotovo. Defanzivac Barselone istakao je da je domaći tim pobedio jer su igrali bolji fudbal

Minhen je u transu! Ubedljiva pobeda protiv Barselone 4:0 dovela je navijače Bajerna u stanje delirijuma. I ne samo navijače, nego i sve u klubu, pogotovo igrače koji su na pravi način pokazali kako se demontira do sada najbolji tim u Evropi. Bajern je odigrao utakmicu za pamćenje, igrali su kao na ''soniju''. Stiče se utisak da su upravo ''modifikacijom'' Barsine igre uspeli da obore protivnika na pleća.

- Barselona je tim koji je dominirao proteklih nekoliko godina i pobediti ih na ovaj način čini me veoma ponosnim. Odigrali smo perfektnu utakmicu. Borili smo se za svaki metar. Nismo im dali prostora da igraju i zbog toga su imali samo jednu ili dve šanse - rekao je strelac trećeg pogotka za Bavarce Arjen Roben.

Sličnog mišljenja bio je i kapiten Bajerna Filip Lam, koji je odlično odradio posao u odbrani zajedno sa svim defanzivcima.

-  Imamo potencijala da pobedimo bilo koji tim. Činjenica da je Barsa loša u skoku poznata je svima. Igra naših defanzivaca bila je perfektna i mislim da je to bio ključ uspeha - istakao je Lam.

Međutim, bez obzira na blistavu partiju i ubedljiv trijumf, Bavarci ''spuštaju loptu'' jer, ipak, predstoji i revanš meč u Španiji, mada niko do sada u istoriju nije uspeo da nadoknadi minus ako je rezultat iz prvog meča bio 4:0.

- Posle ubedljive pobede, osećamo se poprilično komotno. Znali smo kako treba igrati protiv Barse, što smo na kraju i iskoristili. Međutim, ovo nije kraj. Ne treba zaboraviti sjajnu partiju Katalonaca u meču protiv Milana, kada su dobili 4:0. Treba biti oprezan - izjavio je Havi Martinez, koji je od dolaska iz Bilbaa odigrao jednu od najboljih partija u dresu Bajerna.

- Nema potrebe da pričamo o sudiji. Mislim da sudija nije imao nikakvog uticaja.

(Telegraf.rs)