LIGA ŠAMPIONA: Bajern zgromio Barsu, 4:0! (VIDEO)

Bavarci dominirali tokom celog meča, naneli Barseloni jedan od najtežih poraza u evropskim kupovima i praktično se već plasirali u finale * Nekoliko spornih sudijskih odluka, nedosuđeni penali za Bajern, ali i jedan gol iz ofsajda, a jedan posle faula

  • 8

Željno očekivani sudar fudbalskih divova doneo je veliki trijumf Bajerna nad Barselonom 4:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona. Nemačka mašinerija, koja ove sezone nemilosrdno gazi sve pred sobom, nije imala milosti ni protiv katalonskih umetnika  s loptom, predvođenih Lionelom Mesijem, već godinama najboljim svetskim fudbalerom, koji se u ovoj utakmici praktično nije video.

 

Suđenje Mađara Kasaija narednih dana izazvaće dosta komentara. Naime, arbitar je u dva navrata opraštao igranje rukom Kataloncima u svom kaznenom prostoru, ali, utisak je, priznao je i dva neregularna gola Bajernu. Mario Gomez nalazio se u ofsajdu kad je povisio na 2:0, kod trećeg gola najbolji pojedinac meča Tomas Miler blokirao je Đordija Albu u košarkaškom stilu, napravio faul, ali sudija je pustio da Roben nastavi akciju i zatrese mrežu.

 

Barselona je prethodnih godina imala dosta naklonosti sudija, pa ih možda stiže neka pravda, ono što je sigurno, odavno nisu bili gori u jednoj velikoj utakmici. Katalonci su opet dominirali u posedu lopte, 63 odsto, ali su stvorili samo nekoliko šansi, četiri puta šutnuli ka golu rivala, od toga dva puta u okvir, i to prilično mlako.

 

Po svemu viđenom, Bajern je već u finalu, jer bi preveliko čudo trebalo da se desi da se ispusti ovolika prednost. Kako moćno deluju, Bavarci možda mogu do triple krune u oproštajnoj sezoni iskusnog trenera Jupa Hajnkesa.

 

U sredu je na programu prvi meč drugog polufinalnog para, u kojem Borusija Dortmund dočekuje Real.

 

 

TOK MEČA

 

2. minut - Sjajna šansa za Robena, posle kombinacije sa Mertinezom, Holanđanin sa sedam-osam metara šutira u Valdeza, a mogao je i da doda Gomezu ili Riberiju.

 

9. minut- Barsa prvi put zapretila, posle kornera koji je izveo Ćavi, Pike slabo šutira glavom.

 

10-15. minut - Gosti su uspostavili ravnotežu na terenu, nema uzbuđenja deo šuta Filipa Lama, lopta odlazi u korner, moguće da je pogodila Pikea u ruku.

 

25.minut GOOL 1:0 - Tomas Miler, posle kombinacije fudbalera Bajerna u kaznenom prostoru Katalonaca, centaršut Robena sa desne strane Dante glavom prosleđuje Mileru, koji sa nekoliko metara šalje loptu u mrežu.

 

 

29. minut - Prilika za Barselonu, Pedro je centrirao, Mesi za malo zakasnio.

 

33. minut - Nova sporna situacija u šesnaestercu Barselone, Alveš je igrao rukom, posle skoka Dantea i šuta glavom,  ali sudija Kasai ništa ne svira, akcija završava kao korner.

 

37. minut - Gomez dosta grubo startuje na Mesija, prvi žuti karton.

 

45. minut- Igrači su otišli na odmor, Bajern znatno bolji, gosti bez prave igre.

 

49. minut GOOOL 2:0  - Mario Gomez šalje loptu u gol sa dva metra. Korner s desne strane izveo je Roben, Tomas Milerglavom šalje loptu ka Gomezu, koji je bio u ofsajdu i neometan smestio loptu u mrežu. Ako su Nemci bili nezadovoljni zbog nedosuđenih penala, ovo je kompenzacija.

 

 

52. minut- Opasan napad Bajerna Mileršutira sa 20 metara pored stative.

 

55. minut - Siloviti napadi Bajerna, Roben pronalazi Riberija koji obilazi Alveša, ali slabo šutira, pored gola.

 

58. minut -  ponovo šansa za Bajern iz prekida, centaršut Švajnštajgera iz slobodnog udarca, Roben glavom neprecizan.

 

60-70. minut - Barselona, koja je i u prvom poluvremenu imala veći posed lopte, uspostavlja ravnotežu posle silovitih naleta domaćina, posle kornera dobra šansa ali mladi Bartra nije sesnašao, mlako je šutirao i Nojer sigurno brani.

 

73. minut GOOL 3:0 - Roben konačno pogađa. Prethodno je Barselona bila u napadu posla opasnog centrašuta Pedra koji nije rezultirao pravom šansom Riberi je povukao kontru Bavaraca, Švajnštajger pronalazi Robena koji prolazi po desnoj strani uz "košarkaški" blok Milera koji je faulirao Albu, Roben iz blizine plasira u mrežu.

 

 

76. minut - Bartra ponovo u neočekivanoj šansi, gađa visoko preko gola.

 

79. minut - Novi munjeviti udar Nemaca, Milerizbija ispred valdeza koji mu ulazi u šut i brani lopta se odbija do Robena koji šutira, ali defanzivci Barselone blokiraju.

 

82. minut  GOOOL 4:0 - Sjajna akcija Bavaraca Alaba prolazi po levoj strani i centrira nisko u sredinu, Tomas  Miler na pravom mestu, iz blizine šalje loptu gde treba, a potom pozdravljen ovacijama izlazi iz igre.

 

 

89. minut - Nervozni Đordi Alba kod auta za domaće loptom pogađa Robena u lice, dobro prolazi pošto je dobio samo žuti karton.

 

93. minut - Pokušaj Robena sa preko 20 metara, lopta završava u korneru, odmah zatim kraj.

 

BAJERN - BARSELONA 4:0

 

(Miler 25, 82, Gomez 49, Roben 73)

 

Stadion: Alijanc arena Gledalaca: 66.000 Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

 

BAJERN: Nojer - Lam, Dante, Boateng, Alaba - Martinez, Švajnštajger - Riberi (od 88. Šaćiri), Miler (od 83. Pizaro), Roben - Gomez (od 71. Gustavo).

 

BARSELONA: Valdez - Alveš, Pike, Bartra, Alba - Buskets, Ćavi, Inijesta - Mesi, Sančez, Pedro (od 83. Vilja).

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA