Pioniri Zvezde u društvu legendarnog Bekenbauera gosti finala Lige šampiona na "Vembliju"!

Najmlađi prvotimci "crveno-belih" učestvovaće na turniru u Londonu pod sloganom ''Fudbal za prijateljstvo'', koji je pod patronatom ruske kompanije "Gasprom"

Vodeća svetska kompanija za gas "Gasprom" i fudbalski klub Crvena zvezda predstavili su projekat "Fudbal za prijateljstvo", koji će biti održan u Londonu za vreme odigravanja finala Lige šampiona i okupiće decu uzrasta od 10 do 16 godina iz osam evropskih zemalja, među kojima je i Srbija.

Cilj ovog projekta je da se mladi fudbaleri druže, pa je, shodno tome, rezultat u drugom planu.

Na turniru će učestvovati timovi iz 11 gradova Rusije, domaćina mečeva na prvenstvu sveta 2018. godine, klubovi kojima je kompanija "Gasprom" sponzor - Zenit, Čelsi, Šalke i Crvena zvezda, pobednici dečjih takmičenja u organizaciji "Gasproma" i timovi iz zemalja učesnica projekta Južni tok (Bugarska, Mađarska, Slovenija i Grčka).

Generalni direktor kompanije "Srbija-gas" Dušan Bajatović, koji je predstavljao kompaniju "Gasprom" na današnjoj konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde, istakao je da ova kompanija vodi visoku socijalno odgovornu kampanju i da na ovaj način ulaže u budućnost mladih u sportu.

Turnir u Londonu održava se od 24. do 26. maja.

(Telegraf.rs/Tanjug/www.crvenazvezdafk.com)