LISAC: Partizan i Zvezda sigurni za Evroligu, jedina dilema je Igokea!

Jedan od osnivača ABA lige ističe da će Beograd naredne sezone sigurno imati dva predstavnika u najelitnijem košarkaškom takmičenju

Spuštena je zavesa na još jedno regionalno takmičenje u košarci. Posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalu, Partizan je osvojio ABA ligu i na najbolji mogući način potvrdio plasman u Evroligu naredne sezone. Pored crno-belih plasman u najelitnije košarkaško takmičenje ostvarila je i Zvezda s obzirom na propozicije da su jedino finalisti ABA lige ostvarili plasman u Evroligu.

Međutim, prethodnih dana se dosta spekulisalo o tome da li su ove informacije tačne. Govorilo se da će B licencu dobiti samo osvajač prstena, a ne i finalista. Ipak, jedan od osnivača ABA lige Roman Lisac je istako da su beogradski "večiti" sigurni putnici u Evroligu.

- Informacije da samo pobednik ide u Evroligu nisu tačne jer će i Zvezda i Partizan naredne sezone igrati ovo takmičenje. Jedina dilema je Igokea. Da li će klub iz Laktaša igrati kvalifikacije ili Evrokup u koji će ići još tri ekipe - rekao je Lisac koji se osvrnuo i na sam fajnal-for:

- Jako sam zadovoljan čitavom organizacijom turnira. Igokea je bila dobar domaćin. Drago mi je što je derbi protekao bez incidenata - zaključio je Lisac.

(Telegraf.rs)