Partizan ponovo vlada Jadranom

Posle godinu dana pauze, košarkaši crno-belih u prvom finalu protiv Zvezde odigranom u inostranstvu uspeli da savladaju "večite rivale" 73:61, čime su došli do šeste titule u ABA ligi

  • 2

Košarkaši Partizana su posle prve pobede nad "večitim rivalom" u inostranstvu osvojili šesti prsten i kristalni pehar ABA lige. Zasluženo. Partizan - Crvena zvezda 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18).

U sjajnom ambijentu dvorane u Laktašima, što moramo da istaknemo, crveno-beli su nadskakali Partizan, koji u prvih 20 minuta nije imao nijedan ofanzivni skok! Da li je to dosad bilo najjače oružje crno-belih?

Ako jeste, u finalu ABA lige ono nije funkcionisalo, ali su izabranici trenera Duška Vujoševića, koji je zajedno s Dejanom Radonjićem u 36. minutu isključen, uspeli da dokažu talenat o kojem se pričalo od prošlog avgusta.

U finalu nije funkcionisao ni šut s distance. Ni jednih ni drugih. Partizan je pehar uzeo sa 42 odsto šuta (Zvezda 40)!

Agresivna odbrana Zvezde, brza tranzicija i Raško Katić, bez poena Rakočevića i Savovića bili su malo za još jednu pobedu u finalima. "Blickrig" crno-belih s početka drugog dela determinisao je, složićete se, krajnji ishod. Serija 20:6 i ostvaren deficit od osam poena bio je prevelik za protivnika koji je imao samo jednog raspoloženog igrača.

Raško Katić jeste možda pokazao i dokazao koliku je grešku Vujošević napravio kada ga je zbog malo para pustio da ode u komšijski tabor, ali je Partizan meč dobio odbranom i činjenicom da je imao više raspoloženih igrača.

Brzo je Partizan deficit s poluvremena pretvorio u suficit. Počeli su da pogađaju, razigrao se i Vesterman, a 20 poena su dali za pet i po minuta. "Talas" nisu iskoristili već su greškama vratili protivnika u igru. Zvezda nije iskoristila ni Vujoševićevu tehničku na osam poena viška... U iscprljujućoj borbi, fizički teškoj, sa malo poena (što Partizanu nije strano), Zvezda nije materijalizovala "poklone". Meč sa mnogo faulova i očajnog izbora šuta zasluženo je dobio Partizan, koji je uspeo i drugi put u dve nedelje da limitira Crvenu zvezdu na 63 poena

Partizan mts - Crvena zvezda Telekom 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18)

Dvorana: U Laktašima

Gledalaca: 3.200

Sudije: Belošević, Pukl, Boltauzer

PARTIZAN MTS:

Lovernj 6 (6 sk, 2 uk), Milutinov, Vesterman 15 (4 sk, 3 as, 4 ukr), Gordić 6, Lučić 6, Milosavljević, Bogdanović 8, Gagić 6 (6 sk), Musli 9, Čakarević, Đekić, Bertans 15.

Trener: Duško Vujošević

CRVENA ZVEZDA TELEKOM:

Cvetković, Braun, Subotić 3, Rakočević 14 (3 sk, 3 as), Lazić 4, Simonović 3 (0/4 za tri), Savović 4 (0/4 za tri), Katić 19 (12 sk, 8/12 za dva, 2 as), Samardžiski, Radivojević 2, Nelson 14 (5 sk, 3 as), Skot. Trener: Dejan Radonjić

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA