Murinjo: Momci, više agresivnosti!

Ukoliko budemo uspeli protiv Dortmunda, to će biti zahvaljujući igračima, a ako pretrpimo neuspeh, odgovornost će biti moja - poručio je trener Madriđana

Trener Real Madrida Žoze Murinjo pozvao je igrače da u revanšu polufinala protiv Borusije iz Dortmunda budu mnogo agresivniji u pokušaju da nadoknade poraz od 4:1 iz prvog meča. Portugalac je naglasio da tim mora da igra po receptu utakmice protiv Atletika Madrida, koju su u subotu dobili sa 2:1.

- Bili smo naivni u prvom meču. Igrali smo protiv fudbalera koji nam je dao četiri gola, a nijednom nije bio fauliran, dok je Kristijano Ronaldo čak pet puta bio fauliran, a utakmica pošteno nije ni počela - rekao je Murinjo.

On je ocenio da je Real igrao u prvoj utakmici protiv Borusije kao da je u pitanju bila prijateljska utakmica.

- Mentalno i fizički moramo da budemo jači. Na Kalderonu u subotu video sam igrače koji su bili spremni da brane gol do poslednjeg, tim koji je bio kompaktan, maksimalno borben i ujedinjen u zajedničkom cilju - rekao je Murinjo na konferenciji za novinare.

Murinjo je ipak, naglasio da rezultat revanš meča sa Borusijiom, kakav god on bio, neće uticati na njegovu budućnost u klubu.

- Moja budućnost neće zavisiti od toga. Ukoliko budemo uspeli protiv Dortmunda, to će biti zahvaljujući igračima, a ako pretrpimo neuspeh - odgovornost će biti moja - poručio je Murinjo i potvrdio da je Ronaldo spreman za meč sa Borusijom, odnosno da je trenirao, uoprkos tome što i dalje oseća posledice povrede butnog mišića, koju je zadobio u prvom meču.

(Tanjug)