NEMAČKA LIGA ŠAMPIONA: Levandovski osramotio Real! (VIDEO)

Poljak je sa četiri gola upropastio Madriđane, za koje je jedini strelac bio Kristijano Ronaldo (4:1). Novo poniženje španske ekipe predviđa nemačko finale Lige šampiona

  • 1

Da vam je neko rekao da će i Dortmund poniziti madridski Real gotovo identično kao što je to uradio Bajern Barseloni samo dan ranije, dva puta biste razmislili.

Skor posle prvih utakmica polufinala Lige šampiona: Nemačka - Španija 8:1!

Da je dominacija španskih klubova u Evropi definitvno slomljena zbog izuzetno kvalitenih ekipa iz Nemačke, dokazala je Borusija, koja je porazila Real rezultatom 4:1!

Sva četiri gola za "milionere" postigao je Robert Levandovski, koji je u magičnoj noći maltene obezbedio svojoj ekipi finale, koje će, po svemu sudeći, biti nemačko! To se u istoriji svih evropskih takmičenja jedini put desilo u sezoni 1979/1980. u finalu Kupa UEFA između Frankfurta i Menhengladbaha.

Kako li će se osećati navijači Dortmunda ako se zaista ispostavi da će Poljak, isto kao i Mario Gece, od leta obući dres minhenskog Bajerna...

U prvih 45 minuta, "kraljevići" nisu mogli da prikažu Murinjove zamisli - domaćini su imali kontrolu igre, a pokazali su ranjivost Realove odbrane već u šestom minutom činil se stopostotnom šansom preko Rojsa, ali je onda Levandovski već u narednom napadu iskoristio odličnu asistenciju "omraženog" Marija Gecea.

Nije prestajao Dortmund da pritiska Madriđane, koji su bili neefikasni i iz prekida. Sve je delovalo kao da Jirgen Klop neće imati šta da kaže svojoj ekipi na odmoru, ali je usledio strašan kiks Humelsa u 43. minutu. Loša procena i vraćanje lopte ka Vajdenfeleru se pretvorila u kontru dva-na-jedan Iguaina i Ronalda, koji je doneo izjednačenje i negodovanje sa krcatih tribina.

Tako je Portugalac kao peti ušao u društvo igrača, u kom je već Leo Mesi, koji je tokom karijere postigao 50 i više golova u Ligi šampiona. Ronaldo je postavio i rekord kao fudbaler koji je postigao najviše golova u polufinalima ovog takmičenja (šest).

U nastavku se na scenu vratio Levandovski - sa svoja dva gola u pet minuta igre bacio je Real na kolena! Ušunjao se u kazneni prostor taman da ga na pravom mestu nađe Rojs, a drugi put je izvrteo Pepea, pa je Lopez i treći put morao da vadi loptu iz mreže.

Katastrofa Reala slična onoj koju je Barselona doživela dan ranije od Bajerna usledila je posle obaranja Rojsa u šesnaestercu, što je sudija okarakterisao kao penal. Sa bele tačke je bio siguran Levandovski koji je ispisao istoriju - prvi igrač koji je postigao četiri gola u polufinalu Lige šampiona.

Do kraja meča nervoza u redovima "kraljevića", bez prave incijative da umanje sramotu... Pokušao je Murinjo sa uveđenjem Di Marije, Benzeme i Kake da spasi šta se spasti može, ali ni njegova ekipa, baš kao ni Barselona, nije pokazala da je u stanju da se nosi sa rivalom u polufinalu najelitinijeg evropskog takmičenja. Ronaldo je bio znak poslednjih trzaja Reala, ali je odbrana Borusije, majstorski odradila posao u njegovom zaustavljanju, uz odličnu rolu srpskog reprezentativca Nevena Subotića.

TOK MEČA

7. minut - Velika šansa za Dortmund! Rojs je povukao kontru sa sredine terena posle greške Kedire, i neometano došao pred Lopeza koji je intervenisao, a odmoh potom je Levandovski pokupio loptu, ali se speteljao da bi doveo Dortmund u rano vođstvo.

8. minut - GOOOOOOL! Mario Gece koristi uspavanu odbranu Madrida i odlično centrira do Levadovskog koji postiže svoj sedmi gol u Ligi šampiona!

20. minut - Real nikako da uspostavi svoju igru, nema prepoznatljive organizacije kojom bi se evenutalno zapretilo Vajdenfeleru.

24. minut - Ubojit šut Ronalda iz slobodnjaka, ali je Vajdenfeler bio na mestu.

28. minut - Ćabi Alonso izvodi treći slobodni udarac za Real, ali su njegovi šutevi išli daleko pored ili iznad staitva.

33. minut - Blaščikovski je pokazao sjajno umeće da u novom pokušaju da se ugrozim gol Reala, ali je u kaznenom prostoru ostavio dovoljno vremena Iguainu da ga spreči da poveća vođstvo.

42. minut - Rojs neumoljiv po odbranu Madriđana, koji ga obaraju u kaznenom prostoru, ali sudija nije dosudio penal.

43. minut - GOOOOOOOOOL - 1:1! Kakva greška Humelsa! Kontra Reala 2 na 1 koju na najlepši načina završava Kristijano Ronaldo. Ovim pogotkom je postao peti igrač koji je tokom svoje karijere postigao 50 i više golova u Ligi šampiona. To je već pošlo za rukom Leu Mesiju, Rudu van Nistelroju, Raulu i Tijeri Anriju.

54. minut - Kedira dobija žuti karton u pokušaju da zaustavi kontru Borusije.

55. minut - HET-TRIK LEVANDOVSKOG! Fenomenalni Poljak postiže svoj deveti gol ove sezone u LŠ! Real na kolenima posle novog matiranja Lopeza!

57. minut - Šut Modrića po zemlji zaustavlja Vajdenfeler.

61. minut - Gundogan umalo da upiše "četvorku" za domaće, ali je njegov šut sa 15-ak metara zaustavio Lopez.

66. minut - GOOOOOL, 4:1 ZA DORTMUND! Posle Alonsoog obaranja Rojsa, sudija je verovatno hteo da se iskupi za spornu situaciju iz prvog poluvremena i dosudio penal. Sa bele tačke pogađa Levandovski. Drugi španski tim u dva dana primao četiri gola od nemačkog tima.

68. minut - Murinjo pravi dvostruku izmenu: umesto Modrića i Iguaina ulaze Anhel di Marija i Karim Benzema.

79. minut - Kaka ulazi u igru umesto Ćabija Alonsa.

82. minut - Umesto Gundogana, Jirgen Klop uvodi Kela.

89. minut - Poslednji trzaji Reala, Ronaldo pokušao da matira Vajdenfelera.

90+3 minut -  Varan je uputio poslednji opasniji šut, posle čega je brzo usledio zvižduk za kraj meča!

BORUSIJA DORTMUND - REAL MADRID 4:1

(Levandovski 8, 50, 55, 66. - Ronaldo 43.)

Stadion: "Signal iduna park"  Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija)

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler, Šmelcer, Humels, Subotić, Pišček (od 82. Grojskrojc), Bender, Gundogan (od 90. Šiber), Rojs, Blaščikovski (od 82.Kel), Gece, Levandovski.

REAL MADRID: Dijego Lopes, Koentrao, Pepe, Varane, Ramos,  Alonso (od 80. Kaka), Kedira, Ozil, Modrić (od 68. Di Marija), Ronaldo, Iguain (od 68. Benzema).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA