ZVEZDA NA FAJNAL-FORU: Bezbolan poraz od Segeda za istorijski uspeh!

Seged je slavio u revanšu polufinala Lige šampiona nad "crveno-belima" sa 11:10 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4) u Beogradu, ali je zbog rezultata u Mađarskoj ipak obezbeđen plasman na završni turnir u Beogradu

Crvena zvezda se plasirala na fajnal-for vaterpolo Lige šampiona!

Iako je u dramatičnoj završnici izgubila pred punim tribinama bazena na Tašmajdanu u revanšu od Segeda sa 11:10 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4), "crveno-beli" će igrati na završnom turniru u Beogradu zahvaljujući pobedi u Mađarskoj od 7:5.

Andrija Prlainović, najbolji srpski sportista u 2012. godini, bio je i najbolji pojedinac sa četiri gola u ključnim momentima jedne teške utakmice.

Seged je od početka krenuo na sve ili ništa i već u prvom napadu poveo preko Kunca. Rašović je uspeo da izjednači, a u trećem minutu je isključen Rađen pošto je potopio protivničkog igrača nakon primljenog gola. Ubrzo iskusni Kiš donosi velikih 3:1, a golman Bakša je bio nesavladiv do kraja prve četvrtine.

Rašovići su odradili sjajnu akciju, ali je Kunac opet vratio na +2. Od tog trenutka su se razigrali Andrija Prlainović i Duško Pijetlivoć koji su sa svoja dva gola doneli vođstvo Zvezdi od 6:5 pred treću četvrtinu.

Završni turnir Lige šampiona će se održati 31. maja i 1. juna u Beogradu.

(Telegraf.rs)