VATERPOLO LŠ: Partizan rasturio Spartak, Zvezdin brejk u Segedinu!

Ekipa Vlade Vujasinovića odigrala odlično na Banjici protiv ekipe iz Volgograda i zasluženo slavila 11:6, uz odličnu rolu Gavrila Subotića. "Crveno-beli" savladali ekipu Segeda rezultatom 7:5 u prvom četvrtfinalnom meču. Najefikasniji Boris Vapenski sa tri gola. Grupa navijača napala lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića

  • 0

Pobede Partizana i Zvezde u prvim četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona!

Vaterpolisti Partizana odigrali su odličnu utakmicu na Banjici i savladali Spartak iz Volgograda rezultatom 11:6 (3:2, 2:0, 3:2, 3:2).

Iako je pred meč jasno istaknuto da je finansijska situacija u klubu katastrofalna i da je pod znakom pitanja odlazak na revanš u Volgograd 1. maja, "crno-beli" su priredili sjajan meč za navijače na Banjici. Najefikasniji igrač bio je Gavril Subotić sa četiri gola.

Dušan Mandić doveo je Partizan u vođstvo, ali su ga domaći preuzeli sa dva naredna gola.  Dedović je uspeo da donese 2:2, ali je posle isključenja Čučkovića Palašovu uspeo da postigne gol za kraj prve četvrtine.

Potom potpunu inicijativu preuzima Partizan. Sa dva identična gola, Subotić je vratio prednost "crno-belima", koji su koristili igrača više.

U trećoj četvrtini su se Vujasinovićevi klinci baš razigrali - preko Mandića, Čučkovića i Ćuka, Partizan stiže do vođstva od pet golova razlike. Uspeo je Jupčik da smanji na 8:4, a Soro je potom odbranio peterac.

"Crno-beli" su igrali kao favorizovana ekipa, suprotno od onoga što je rekao trener Vujasinović. Subotić je ponovo pogodio, odmah za njim Dedović i Mitrović za 11:4, a Jupčik i Valašov su uspeli konačno da zatresu mrežu iza Sora.

Ukoliko izbore plasman na fajnal-for, Partizan će igrati protiv boljeg iz duela Galatasaraj-Jug.

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u gostima ekipu Segeda pred brojnim svojim navijačima rezultatom 7:5 (1:2, 4:2, 1:0, 1:1).

Odličnom igrom u drugoj četvrtini, Zvezda je napravila prednost koju Mađari do kraja nisu uspeli da stignu. Najefikasniji je bio Boris Vapenski sa tri gola, a u ekipi je bio i oporavljeni Nikola Rađen.

Duško Pijetlović postigao je prvi gol na utakmici, ali je mađarska ekipa dala brzo dva gola. Na startu druge četvrtine, domaći postižu još dva gola za vođstvo 4:1.

Šefik je bio odličan na golu, što je pomoglo da njegovi saigrači zaigraju bolje. Serija je prešla na stranu Crvene zvezde zahvaljujući pogocima Strahinje Rašovića i Borisa Vapenskog, a za novo vođstvo pogađa Marko Avramović. Viktor Rašović je u poslednjim sekundama poluvremena pogodio za 5:4.

U nastavku, Zvezda je uspela da sa igračem više povisi na 6:4 preko Vapenskog.

Četiri minuta do kraja, Torok je umanjio prednost gostiju, ali je Vapenski trećim golom na utakmici postavio konačan rezultat.

- Ovaj rezultat ne znači ništa još uvek. Krećemo od nule u Beogradu. Seged je odličan tim, sa mnogo dobrih individualaca. Večeras su propustili mnogo sjajnih prilika i u revanšu nam neće biti lako - rekao je posle meča za B92 trener Zvezde Dejan Savić.

Oficijelni spiker je pred početak četvrte deonice upozorio brojne navijače beogradskog kluba. Pre početka utakmice, grupa navijača napala je lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića u restoranu u Segedinu.

Ukoliko prođe mađarsku ekipu, Crvena zvezda će se plasirati na završni turnir, koji se održava u našem glavnom gradu od 31. maja do 1. juna. U eventualnom polufinalu, "crveno-beli" će igrati sa pobednikom duela Vuljagmeni-Barseloneta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA