ŠEFIK ZA TELEGRAF: Želim finale Evrolige sa Partizanom!

"Ovo je najveći uspeh neke ekipe iz Zvezdine porodice još od 1991. godine i Barija. Voleo bih da se sa Partizanom sastanemo u finalu Evrolige, kakav bi to spektakl bio, šteta što se ne igra u Kombank Areni" poručio je golman Crvene zvezde

Golman vaterpolo kluba Crvena zvezdaDenis Šefik (37) ni dan posle osvajanja duple krune nije potpuno svestan šta je ovaj tim uradio! Šefik je u razgovoru za Telegraf istakao da je, osvajanje duple krune crveno-belih, najveći uspeh neke Zvezdine ekipe u bilo kom sportu još od 1991. i čuvenog Barija i osvajanje titule prvaka Evrope fudbalera.

Zvezda je pobedila Radnički iz Kragujevca sa 9:7 u petoj utakmici finala plej-ofa i sa skorom 3:2 u pobedama došla do titule šampiona države.

Iako je zagazio u 38. godinu života i dalje brani fenomenalno a upravo njegove minijature na golu i osam ključnih odbrana bile su jedan od razloga za osvajanje treće klupske titule Zvezde. U opširnom razgovoru za Telegraf, iskusni golman je pričao o fenomenu vaterpola u Srbiji, suđenju ove sezone i fajnal-foru Evrolige, gde bi voleo da se Zvezda u finalu sretne sa Partizanom.

POBEDILI BOLJI TIM OD SEBE

- I dalje ne verujemo i nismo svesni šta smo uradili, niko to nije očekivao od nas. Kad smo se skupili na početku sezone, planirali smo jedan trofej, recimo Kup i da igramo što bolje ali uradili smo nešto što se nije desilo  od 1991. godine u Zvezdinoj porodici.

- Osvojili smo duplu krunu i igramo fajnal-for Evrolige sa šansama za još jedan trofej. Ali, rasli smo kao ekipa, klinci su stasavali uz nas i na kraju izneli veliki teret i mislim da oni nisu ni svesni šta su uradili - počinje priču Denis Šefik za Telegraf.

- Dobili smo Radnički u finalu koji je bolja ekipa od nas, to sam rekao nekoliko puta, ali eto mi smo trijumfovali u finalnoj utakmici u neverovatnoj atmosferi. Ovde se igrao najbolji vaterpolo na svetu protekle seznone i mislim da je publika uživala.

- To znam jer su me ljudi po kafićima zaustavljali, raspitivali se i videlo se da prate vaterpolo što se ranije nikada nije dešavalo.  Na finalu Kupa između Zvezde i Partizana bilo je najbolje navijanje ikada od strane navijača oba kluba i to je fenomenalno.

- Mislim da je jako dobro što se finale rešilo u pet mečeva, jer je podiglo tenziju, atmosferu i sve ostalo i stvorila se neka dobra energija. Na žalost, na tako velikim utakmicama neko mora i da izgubi a to je ovoga puta bio Radnički koji je napravio odličan rezultat ove sezone, jer su tek oformili tim  - smatra Šefik.

NEKE SUDIJE SU BILE  DRUGORAZREDNOG KVALITETA

Šefik se još jednom osvrnuo na suđenje tokom ove sezone a posebno u finalnoj seriji plej-ofa.

- Sudije koje su po meni ove sezone odradile dobar posao su Ćirić i Golijanin, koji su sudili u finalu Kupa. Sve ostale sudije su podbacile, jer izgleda ne mogu da odnesu pritisak važnih mečeva. Doduše to razumem, jer je ranije Partizan dominirao pa nije ni bilo teških utakmica.

- Ove sezone je bio veliki pritisak na sudije, a neke svari su išle i lično. Arbitri su bili drugorazrednog kvaliteta. Mada, nije mi jasno da sudija Putniković sudi u Evropi normalno a onda se pogubi na nekoj važnoj utakmici kod nas. Upravo je on i naviše puta delegiran da sudi. Vidljivo je bilo da ne može da podnese pritisak. O tome treba da se povede računa, jer arbitri koji ne mogu da izdrže pritisak ne bi trebalo da budu često delegirane - objašnjava Šefik.

ŠTETA ŠTO FAJNAL-FOR NIJE U ARENI

Golman Crvene zvezde žali što nije bilo sluha od strane nadležnih organa u vaterpolu ali i gradu pa da se završni turnir Evrolige igra u najvećoj dvorani na Balkanu "Kombank Areni", pogotovo što Srbija ima dva predstavnika na turniru Partizan i Zvezdu.

- Voleo bih da se u finalu Evrolige sastanu Crvena zvezda i Partizan pa ko pobedi, to bi bila neverovatna stvar. Imamo lepu priliku da to izvedemo, jer se ne sastajemo u polufinalu, ali biće jako teško. Jug ima mnogo bolji tim od Partizana ali na jednu utakmicu, pred navijačima crno-belih  i na eventualan slab dan Dubrovčana, nisam sigruan da su baš izraziti favorit.

- Tako je i u duelu nas i Barselonete. Mada, može da se desi da oba tima izgube pa da nam bude žao što se nismo sreli u polufinalu jer bi imali sigurno jednog u borbi za trofej. Ali videćemo šta će biti, kažem nadam se i voleo bih finale sa Partizanom - kaže Šefik i dodaje:

- Šteta je što nije bilo sluha pa da bude u "Kombank areni" fajnal for jer bi sigurno došlo bar 15.000 navijača Zvezde ili Partizana, a na eventualnom finalu bi ih bilo i 20.000. To se nikada u istoriji vaterpola nije desilo niti će se desiti i zato je ovo bila prava prilika.

(D. Stojmenović)