PARTIZAN ŠAMPION! Šesta titula u nizu, crno-beli stigli Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

Očekivano, Partizan je pobedom u Smederevu obezbedio novi pehar šampiona i posle 57 godina izjednačio se sa "večitim rivalom" po broju šampionskih titula. Strelci Šćepović i Kojić. Povreda Stojkovića...

Beogradska zvona zvone da pozdrave šampione! Iako daleko od svog stadiona, u Smederevu, Partizan je uradio ono što je obećao, pobedio i osvojio 25. titulu šampiona u klupskoj istoriji. Smederevo - Partizan 0:2 (0:1) golovima Šćepovića i Kojića.

Pehar šestu godinu zaredom ostaje u vitrinama Humske!

Što je još važnije za armiju navijača crno-belih jeste da se istorijska jurnjava za Crvenom zvezdom po broju titula, koja je počela 1956. godine, došla do izjednačenja  − 25:25. Zato će ova sezona ući u anale kluba kao jedna od najvažnijih od osnivajuće 1945. godine.

Kolo pre kraja, na tabeli: Partizan 70 bodova, Zvezda 62...

Turbulentna sezona u kojoj je Partizan imao solidnu prednost na kraju jesenjeg dela, pa čak 11 bodova prednosti osam kola pre kraja sezone u odnosu na Crvenu zvezdu, da bi "crno-beli" doveli do toga da 144. "večiti derbi" može da promeni adresu srpskog šampiona, ipak je okončana onako kako se naslućivalo već krajem decembra meseca 2012. godine.

SMEDEREVO: Živković, Ristić, Krmar (Stojanović 76), Sikimić, Milosavljević, Blagojević, Osman, Božović, Miljković (Pavić 64), Radosavljević, Roberts (Gegić 39).

PARTIZAN: Stojković (Petrović 32), Živković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić (Ninković 74), Jojić, Luka, Šćepović, Mitrović (Kojić 60) .

Telegraf