Jojić sačuvao Partizanu titulu! (FOTO) (VIDEO)

Golom Miloša Jojića u 90. minutu, Partizan je savladao Crvenu zvezdu i sa pet bodova više može da počne sa pripremama za slavlje šeste uzastopne titule

  • 5
Derbi utakmica Partizan - Crvena Zvezda Foto: Marko Todorović

Jedan od najvažnijih večitih derbija u istoriji pripao je Partizanu! Crno-beli su u 144. derbiju savladali Crvenu zvezdu, kojoj su umakli na pet bodova dva kola pred kraj prvenstva, što je dovoljno da se u Humskoj spremaju za slavlje povodom šeste uzastopne titulu!

Crno-beli su u drugom poluvremenu imali zaista odlične prilike, najviše preko Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića, koje nisu uspešno završene delom i zbog odlično raspoloženog Bobana Bajkovića na golu, a crveno-beli će itekako proklinjati prečku koja se isprečila ubojitom šutu Filipa Kasalice.

Na kraju je crveno-belima presudio Miloš Jojić, koji je kao rezervista iz slobodnjaka srušio sve nade "delijama" da bi njihovi miljenici mogli da vrate titulu na "Marakanu".

Prvo poluvreme je pokazalo koliki pritisak na plećima su imali crno i crveno-beli - borba se uglavnom vodila na sredini terena. Prvo su se opustili gostii, koje je u 14. minut napustio roviti Lazović zbog povrede, pa je ušao Dauda, tako da je Sa Pintu rano morao da iskoristi svog "džokera".

Mitrović je pre derbija bio ocenjen kao glavni od kog bi Zvezda trebalo da strahuje, a mladi napadač je te priče opravdao. Imao je četiri odlične prilike, koje ipak nije uspeo da finalizuje golovima.

Borbe i poseda lopte je bilo, ali ne i konkretne zamisli šta s njom da se uradi. To je važilo na obe strane, a pogrešnu odluku je doneo Mitrović, kada je odlično povukao kontru, izmakao dvojici igrača crveno-belih, ali je sebičluk bio jači od opcije da se doda samom Markoviću.

Krajem poluvremena je Mitrović mogao glavom da donese prednost svojoj ekipi, ali je na golu bio siguran Bajković. Golman crveno-belih je i u drugom poluvremenu junački intervenisao ispred mladog napadača. U nastavku je Partizan mnogo više pritiskao rivala i kreirao šanse, a vremenom je opadao Zvezdin kvalitet igre. Sa Pintu je na teren poslao Milunovića i Maksimovića da bi vratio ofanzivu u svoje redove.

Očekivalo se da će crveno-beli biti odlučniji da naprave podvig, ali sem Daude koji je bio opasan po Stojkovića, ostatak ekipe je bio smušen. Kazna za sve to stiže u najgorem trenutku - u 90. minutu je iz slobodnjaka Miloš Jojić u gol poslao i loptu i Bajkovića.

Usledilo je dosta koškanja, crveno-beli se nisu lako mirili sa ovako propuštenom prilikom, pa je Nikola Maksimović iskazao nervozu guranjem Mitrovića, zbog čega je isključen.

Na tribinama je bilo nemilih scena - na Jugu su se "grobari" međusobno tukli i gađali bakljama. Meč je prekinut poletkom drugog dela igre kada su navijači oba kluba zapalili baklje i ispunili Humsku dimom.

Sudija Milorad Mažić je bio gotovo neprimatan na terenu, mada je jedna sporna situacija Kasaličino povlačenje za dres kojim je oborio Miljkovića, a Mažić to nije sankcionisao.

Stadion: Partizana

Gledalaca: 30.000

Strelac: Jojić 90.

Sudija: Milorad Mažić

Žuti kartoni: Miljković (P), Lazevski (na klupi), L. Marković (P) - Kadu (CZ), Milijaš (CZ), Kasalica (CZ), Milivojević

Crveni karton: Maksimović

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Volkov (Lazevski), Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić, L. Marković (Brašanac), Luka (Jojić), S. Marković, Mitrović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Mikić (Maksimović), Spajić, Petković, Garido (Milunović), Milijaš, Kadu, Milivojević, Kasalica, Lazović (Dauda).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxxx

    18. maj 2013 | 21:55

    Zaslužena pobeda, prvo poluvreme čisto smaranje, drugo je već nesto sasvim drugo, zanimljiva brža igra sa vise sansi, lijepo za gledati, navijači su bili odlični, mislim da su i grobari i delije odradili derbi na nivou. Sve u svemu mislim da je ovo dobro za nas fudbal. E sad jedva čekam da vidim sta ce gospodin Čović da kaže posle uve tekme

  • vladimir flipovic

    18. maj 2013 | 22:37

    Svaka cast , zasluzena pobeda.

  • MrX

    18. maj 2013 | 22:30

    ŽAO MI JE Pinto !!! Uđe Jojčina...sevnu golčina !!! Praćnuo se šarančić ( Bajković ), k'o somina se upleo u mrežu !!! :D Ulepšao mi vikend!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA