Vicešampioni sveta kivni na KSS: Srpski juniori satima čekaju u Parizu!

Posle 17 sati putovanja avio-saobraćajem od Beograda do Praga, vicešampioni sveta u košarci, juniorski reprezentativci Srbije, nezadovoljni su što moraju da se iz Češke vraćaju kući preko Pariza

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije oduševila je sve svojim nastupom na U-19 prvenstvu sveta, ali nezadovoljstvo u ekipi vicešampiona planete nije bilo malo nakon što su iz Praga pošli nazad za Beograd.

Posle poraza od Amerikanaca u finalu, srpski juniori su dan kasnije pošli put glavnog grada Srbije. Iz Češke su, međutim, avionom stigli u Pariz. A tamo, šest sati čekanja da bi se uputili u Beograd.

Nikola Janković, jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu, a drugi strelac (11,2 poena po meču) i prvi skakač (7,1 skok po utakmici) srebrnih juniora Srbije, nije krio nezadovoljstvo takvim putovanjem.

Organizaciju povratka u režiji Košarkaškog saveza Srbije nazvao je "sjajnom", dodavši da je ekipa "izginula" na aerodromu, pitajući se ko uopšte ide iz Češke za Srbiju - preko glavnog grada Francuske?

 

Ni odlazak u Češku nije bio dostojan ovih momaka. Putovanje, i to avionima na sada već legendarnoj relaciji Beograd-Pariz-Prag, trajalo je neverovatnih 17 sati, a pritom su juniori usput "ostali" bez opreme, pa su im Španci dali svoju ne bi li mogli da odrade prvi trening po dolasku.

(Telegraf.rs)