TROICKI TVRDI DA SE PLAŠI IGLE: Svi me podržavaju, uključujući i Noleta!

- Prema meni se odnose kao prema kriminalcu, a nisam ništa skrivio. Novak je rekao da veruje da će se sve dobro završiti, pošto nisam kriv, kao i da bi čelnici ATP morali da me podrže - kaže naš teniser

Srpski teniser Viktor Troicki, koji je zbog dopinga suspendovan na 18 meseci iz tenisa, oglasio se saopštenjem u kome je naveo da se nada da će sud u Lozani poništiti tu odluku, jer nije uradio ništa loše.

On je dodao da se plaši igle i da je zbog toga imao problema da da krv, ali da do sada nikada nije odbijao doping kontrolu, kao i da ne bi nikad otišao s kontrole da mu lekarka nije dala dozvolu.

Troicki je najavio da će se žaliti sudu i da veruje u pravdu. Na sreću, njegov nalaz urina s testa u Monte Karlu nije pozitivan, pa je to olakšavajuća okolnost.

ZAŠTO MI OVO RADE?

- Sve se događalo u Monte Karlu ovog proleća. Loše sam se osećao tog 15. aprila za vreme i posle meča s Jarkom Nieminenom - rekao je Troicki i dodao:

Srpski reprezentativac najavljuje da će se žaliti međunarodnom Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

- Uveren sam 100 odsto da će Sud u Lozani razmotriti moj slučaj i doneti ispravnu odluku. Ali, ozbiljna kazna koju sam dobio ostavila me je bez reči. Ne znam šta ću da radim, još ne verujem da se to dogodilo. Borac sam i pokušaću da se borim s mojim timom i advokatima, ali sada sam uništen. Nadam se da će se ova noćna mora završiti, jer zaista želim da nastavim da igram tenis. Ovo nisam zaslužio - zaključio je srpski teniser.

(Telegraf.rs)