TROICKI NIJE DOPINGOVAN: Nalaz urina iz Monte Karla bio negativan!

"Da je srpski teniser imao pozitivan nalaz, kazna bi bila izrečena mnogo ranije i bila bi najmanje dve godine", poručili su iz Antidoping agencije Srbije

  • 7

Srpski teniser Viktor Troicki dobio je suspenziju od 18 meseci zbog doping skandala iako je njegov nalaz na testu bio negativan, saznaje Telegraf.

Naime, Troicki je na doping kontroli posle meča u Monte Karlu 15. aprila dao urin za uzorak, koji je testiran i u njemu nije bilo nedozvoljenih supstanci!!

Međutim, zbog povrede antidoping pravila i odlaska sa doping kontrole, on je suspendovan na godinu i po dana! Zbog toga će morati da vrati sav novac (oko 260.000 evra) koji je zaradio od tada pa na ovamo, a izgubiće i 550 bodova.

Naime, kako smo saznali iz Agencije za antidoping Republike Srbije, posle uzimanja uzoraka na doping kontroli, labaratoriji treba 15 do 20 dana da ispita uzorak i saopšti rezultate.

- Pošto je test bio 15. aprila, jasno je da je uzorak negativan, jer bi Troicki mnogo ranije bio suspendovan da je otkriveno nešto nedozvoljeno - kaže za Telegraf Dr Marija Anđelković iz Antidoping agencije Srbije.

Ona je dodala da bi teniska federacija sigurno drugačije reagovala da je bio pozitivan.

- Takođe, da je Viktor bio pozitivan, ITF bi to sigurno objavio kao "Suspenziju zbog prisustva nedozvoljenih suspstanci", kako glasi naziv kada se otkrije da se sportista dopingovao.

- Ovako, naš teniser je kažnjen zbog povrede antidoping pravila, odnosno izbegavanja doping kontrole - kaže Dr Marija Anđelković.

Prema tome, ostaje nejasno zašto je srpski teniser napravio takav gaf i ugrozio karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blok45

    26. jul 2013 | 12:53

    @perikle Jel ti je krivo sto je grobar??

  • Neso

    26. jul 2013 | 13:42

    Nije mi jasno ako je sve u redu zasto nije dao krv , ocigledno je da se urin moze falsifikovati dok krv ne može,bice da je on nesto hteo da sakrije ...

  • Perikle

    26. jul 2013 | 12:33

    Ispod prosecni teniser.Ne znam ni zasto se pise o njemu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA