SRBIJA GAZI KA DRUGOJ FAZI! Orlovi lako pobedili Bosnu! (FOTO)

U svom drugom meču na Evropskom prvenstvu u Sloveniji košarkaši Srbije savladali selakciju BiH 77:67

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa dobrim izdanjima na Evrobasketu u Sloveniji, posle Litvanije "pala" je i Bosna i Hercegovina rezultatom 77:67 .

Ovo je bio istorijski meč utoliko što smo se prvi put od raspada Jugoslavije suočili sa košarkašima BiH. Oni su očito daleko od evropskog vrha, a bilans na kontinentalnim prvenstvima im je posle ovog meča poražavajućih 4-27. Srpska selekcija obavila je ono što se i očekivalo, savladala nedoraslog protivnika, upisala dva nova boda i pružila solidnu partiju koja je svakako još jedno ohrabrenje pred ozbiljnije duele koji slede.

Da je bilo malo više ozbiljnosti u završnici meča pobeda bi bila i ubedljivija, ali i ovako nećemo mnogo prigovarati.

Četvrta četvrtina

Relativno izjednačen početak završne deonice. Dušan Ivković zatražio je tajm-aut kod rezultata 68:55, u pravi čas, da se posavetiuju igrači i ne dozvoli da rival ozbiljnije zapreti.

Bosanci prilaze na 68:58, poenom Teletovića sa linije slobodnih bacanja, uzvratio je ubrzo Katić, a posle revije grešaka i promašaja Anđušić trojkom rešava, reklo bi se, sve dileme i donosi 73:58. Peršić je uspeo da uzvrati trojkom, ali Katić i Bogdanović dižu prednost na 16 razlike 77:61.

Vremena za nešto bitno nije više bilo i utakmica je rutinski privedena kraju, a rivali su uspeli da prilično ublaže poraz za konačnih 77:67

(Telegraf.rs)