TROICKI: Plakao sam kad su mi skandirali ime u "Areni"!

- Kad sam shvatio da neću bodriti momke uživo, pokušao sam na sve načine da promenim situaciju, nažalost, nisam uspeo - rekao je srpski teniser

Skandalozna odluka Međunarodne teniske federacije (ITF) da zabrani Viktoru Troickom da makar kao navijač podrži Dejvis kup reprezentaciju u polufinalu protiv Kanade u "Kombank Areni" bacila je u očaj našeg tenisera, koji je rekao da je zbog toga proteklih nekoliko dana prolazio kroz najteže trenutke u životu.

Troicki je suspendovan na 18 meseci zbog kršenja procedure o doping kontroli u aprilu u Monte Karlu.

- Sve ovo mi je vrlo teško palo. Čim sam čuo da neću moći da uđem u "Arenu", prvo mi je zvučalo smešno, a ne istinito, jer nisam verovao u to. Ali kad su mi potvrdili i kad sam shvatio da neću bodriti momke uživo, pokušao sam na sve načine da promenim situaciju, nažalost, nisam uspeo - rekao je Troicki za "Kurir", priznajući da je plakao kada su posle pobede saigrači skandirali njegovo  ime.

- Sedeo sam kod kuće i gledao momke kako se bore, zaista mi nikad u životu nije bilo teže. Ponosan sam na sve njih, na njihovu igru i na finale koje su obezbedili. Najteže mi je bilo kad su skandirali moje ime u "Areni" i kad su mi posvetili pobedu. Moram da priznam da sam tad plakao. Čast mi je što poznajem tako izuzetne ljude.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Kurir)