Ivković otišao, ko je zamenik?

Posle saopštenja Dude Ivkovića da napušta mesto selektora reprezentacije nameće se nekoliko imena kao moguća zamena za fantastičnog stručnjaka

Kako je zvanično saopšteno Dušan Ivković više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Uspeo je po ko zna koji put neverovatni Duda da ispuni zacrtani cilj i odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Španiji.

Analize učinjenog, sada već bivšeg trenera Ivkovića, već su uveliko završene, a ono što srpsku javnost i navijače najviše interesuje jeste ko bi mogao biti njegov naslednik na kupi "orlova".

Sada treba videti kako dalje i dobro razmisliti kakav je stručnjak reprezentaciji Srbije potreban, licitacije su već počele, a da li se okrenuti afirmisanom stručnjaku sa već dovoljno rezultata iza sebe ili pak izabrati nekog mlađeg, perspektivnijeg i sa mnogo više strpljenja i motiva.

Sigurno najomiljenija persona kod svakoga kome srce kuca za himnu "Bože pravde" jeste Aleksandar Đorđević. O igračkoj karijeri popularnog Saleta "Nacionaleta" izlišno je govoriti, svi znaju da je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Trenersku karijeru je započeo u svom bivšem klubu Olimpiji iz Milana ili sada Armani džins i na tom položaju ostao do kraja sezone 2006/07. Nakon toga 2011. godine predvodio je ekipu Benetona i u Evroligi ostvario učinak od šest pobeda i isto toliko poraza. Jedno je sigurno, Saša Đorđević se odlično seća puta koji se mora proći da bi postao pravi, istinski šampion.

Sedamnaesto svetsko prvenstvo u košarci biće organizovano od 30. avgusta do 14. septembra 2014. godine, a igraće se u pet gradova Španije - Madridu, Bilbau, Granadi, Las Palmasu i Sevilji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)