SIJA BRONZA KAO ZLATO! Srbija ubedljiva protiv Bugara za novu medalju!

Odbojkaška selekcija Srbije uspela je da se oporavi od polufinalnog poraza protiv Rusije i sa ubedljivih 3:0 savlada selekciju Bugarske

Nije zlato, ali sija istim sjajem! Pobedom protiv Bugarske rezultatom 3:0 (25:22, 32:30, 27:25) muška odbojkaška selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj. Ovo je bila peta bronza na EP, a ukupno 10. u istoriji za srpski tim.

Srpski tim, koji je na ovom prvenstvu branio zlato iz Beča, od početka do kraja je bio bolji rival iako su Bugari bolje otvarali prva dva seta. Ključni momenat meča dogodio se u drugom setu kada je Srbija, posle maratonske bitke, uspela da slavi sa 32:30 što je i te kako psihički poremetilo Bugare u nastavku meča.

Protivnik je mnogo bolje otvorio meč i vrlo brzo stekao tri poena viška – 8:5. Međutim posle tehničkog tajm auta naš tim se probudio i do drugog preokrenuo rezultat - 16:15. Proradio je u tim momentima blok, ali i dobra igra u polju koja je odvela Srbiju na tri poena viška 21:18, a nešto kasnije i do prvog seta najviše zahvaljujući poenima Nikole Kovačevića - 25:22.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)