RUSIJA PREJAKA: Odbojkaši Srbije u borbi za bronzu!

Posle velike borbe "zbornaja" je slavila sa 1:3 (19:25, 26:24, 23:25, 15:25), pa će se srpski odbojkaši u borbi za treće mesto boriti protiv poraženog iz meča Italije i Bugarske

  • 5

Odbojkaši Srbije boriće se za bronzu na Evropskom prvenstvu! U polufinalu "orlovi" su poraženi od Rusije sa 1:3 (19:25, 26:24, 23:25, 15:25) posle velike borbe!

Nisu srpski odbojkaši uspeli da se plasiraju u finale i odbrane titulu sa predhodnog prvenstva, ali su skupo prodali "kožu" u meču protiv apsolutnog favorita.

Rusi su žestoko ušli u utakmicu stavivši odmah do znanja orlovima šta da očekuju u ovom duelu. "Zbornaja" je ubedljivo slavila u prvom setu, ali su u nastavku naleteli na oštar otpor mladih odbojkaša Srbije.

Atanasijević, Nikić i "drugovi" uspeli su posle velikog preokreta u drugom setu da poravnaju rezultat u setovima, ali u trećem setu, kada je "voda ušla u uši" Rusima, nisu uspeli da ih "nokautiraju"!

Iako su ispustili veliko vođstvo Rusi su osvojili treći set, da bi u četvrtom rutinski izborili plasman u veliko finale! Kolakovićevi momci nisu razočarali, a nadamo se da će nas u borbi za treće mesto obradovati još jednom medaljom!

TOK MEČA

PRVI SET

Rusi su meč otvorili asom iz servisa, a potom su visoki blokeri zaustavili napade Kovačevića i Lisinca. Na prvi tehnički tajmaut naši su otišli sa četiri poena zaostatka, a ista razlika bila je i polovinom seta.

Selektor Kolaković pokušao je tajm-autima da stabilizuje igru srpskih odbojkaša, ali su Rusi ubedljivo slavili u prvom setu sa 19:25

DRUGI SET

Srpski obdojkaši pokazali su "zube"u drugom setu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu do prvog tehničkog tajm-auta, ali su posle prednosti našeg tima od 9:8 Rusi napravili seriju od čak pet osvojenih poena.

Trudili su se srpski odbojkaši i u nekoliko navrata u finišu seta prišli na samo poen zaostatka, a na sevis Atanasijevića uspeli da poravnaju rezultrat na 23:23! Spasili su potom naši odbojkaši jednu servis loptu, a na servis Ivovića uz odličan blok poravnali rezultat na 1:1 u setovima!

TREĆI SET

Žestoka borba kao u drugom setu viđena je i u trećem! Nerešen rezultat i smene u vođstvu viđene su do rezultata 8:8, kada su se Rusi odlepili serijom od četiri poena, a na drugom tehničkom tajm-autu imali su šest poen prednosti.

Nisu se orlovi predavali i na servis Nikića, uz požrtvovanu igru u polju i bloku stigli prednost "zbornaje" 21:21. Međutim, naši odbojkaši ovog puta nisu imali snage za preokret pa su Rusi sa 25:23 osvojili set i došli na korak od finala.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije1989

    28. septembar 2013 | 16:00

    Takojee bravo posle 19:23 se vratili

  • Бојке Кум

    28. septembar 2013 | 15:28

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

  • Draža Mihajlović

    28. septembar 2013 | 18:50

    Igrali su naši svaka im čast , al biju i Rusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA