MIHA: Da pobeđuju uvek bolji, mi bismo bili u Brazilu!

- Deki zaslužuje to zbog svega što je pokazao u fudbalu i životu. Mi smo veliki prijatelji, gledam ga kao mlađeg brata. Vrata su mu otvorena, a tako će biti i kad ja ne budem u reprezentaciji. - rekao je selektor fudbalera Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović bio je zadovoljan što su njegovi igrači i pored manjka koncentracije zbog oproštaja Dejana Stankovića od nacionalnog dresa ipak odigrali dobru utakmicu i savladali Japan rezultatom 2:0 u Novom Sadu.

- Sigurno je bilo mnogo teško, sve vreme se pričalo Dekijevom oproštaju, igrači su bili manje koncentrisani, ali na svu sreću smo pobedili. Nedostajalo je 10 igrača od 23 koje sam hteo da pozovem, ali su ovi igračli opravdali moje poverenje i prikazali dobru igru protiv Japana, koji je pokazao da je veoma organizovan i dobar tim - rekao je Mihajlović posle meča.

On smatra da ekipi ide dobro u izgradnji pobedničkog mentaliteta.

- U prvom poluvremenu nismo odigrali kako smo smeli i hteli, ali smo zasluženo pobedili jednu jako dobru ekipu kakva je japanska. Ja uvek želim bolje. Bez obzira gde igramo, moramo samo da dajemo 100 posto i da gradimo pobednički mentalitet. Momci to rade dobro. Sigurno da tu pomažu i Bane i Kolarov. Bez obzira na sve probleme, na dobrom smo putu.

Japanski izveštači koji su u velikom broju stigli u Novi Sad nisu se smirili na konferenciji za štampu dok od srpksog selektora nisu dobili potvrdu da je Japan bio bolji od Srbije.

(Telegraf.rs)